Som ett rinnande vatten

GLADA GOTLAND har upplevt Norrköping – här fortsätter reserapporten – mer blött än torrt!

Inleder som jag avslutade förra omgången – med vatten – fast färgen ändras fort och det är stiligt och striligt värre där bland de gamla fabrikerna i Norrköping.

IMG_3590

Han står där så stolt – för det är just vatten som Peter Jideström jobbar med i sitt kära Norrköping med omnejd. Och det smakar gott säger han. Kanske mindre gott nu när namnet har ändrats till Norrköpings Vatten & Avlopp – men det hanteras i olika rör! Hur som helst så babblar och bubblar han på – skall han aldrig bli torr i munnen snart!?

IMG_3563

Liiiite tråkig är han allt – för när torrheten skall kureras så ska det hinkas vatten på varenda ställe. Härtappat direkt ur kranen, för liksom bevisas att han har rätt och att det är såååå gott.

IMG_3620

Men å andra sidan håller vi oss skitpigga och fräscha – fast förstås en och annan drill måste det göras under vattenpromenaderna. Åh vilka riktigt fina offentliga Pinkrum det skall öppnas inom kort för detta naturliga behov – bara han nu kan hålla sig vår käre guide.

IMG_3567

Mer vatten!? Nej tack, jag slår till med en stor öl… fast en hel del vatten här med men kraftfullare smak. Skål och tack!

IMG_3649

Passande färg för öl-älskare för avsluta dagens blöta Norrköpingsguidning.

IMG_3584

PS: Detta var del IV i Upplev Norrköping och jag lovar att det finns mer att upptäcka och rapportera om från denna synnerligen kulturella, musikaliska stad, det får du glane på här på GG inom snar framtid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *