Fantomens röst isar i blodet

Vi som bor på denna vackra ö tycker många gånger att vi befinner oss på världens underbaraste plats – ja rena himmelriket helt enkelt. Men nu är det så att Himmelriket ligger i Eskilstuna och är dessutom ett aktiebolag så är det alltså dit vi skall bege oss för att få lite mänsklig värme!?

Himmelriket AB söker nu i alla fall en homepartykonsulent som lokalt skall placeras här på ön som skall missionera och demonstrera 40-50 intima produkter. Det skall vara en kvinna som visar kvinnor. Tror fasen det, vi män som kan ju vara så taffliga med bara en produkt.

Annars har väl staden Eskilstuna själva befunnit sig lite på det hala efter ett grymt cold case den senaste tiden eller i alla fall dess zoo. De har ju haft fler djur i frysen än i livet. De har även tidigare skrytigt med att de haft vita tigrar, tror fasen det, de har väl lyckats smita ur frysen men hunnit blivit frostbitna efter förvaringen så riktigt ordentligt att de sprungit omkring halvt otinade en hel säsong.

Burr vilken hemsk sanning.

Jag besökte detta zoo för många år sedan när även Fantomen Land fanns där. Den vandrade vålnaden vill jag ju gärna träffa och skaka hand med dessutom kolla om både Dianas och Gurans bastkjolar var äkta. Jag hittade aldrig Fantomen men han hittade mig.

Fantomen Land

Plötsligt hör jag en rätt så pipig röst på äkta Eskilstunamål bakom mig som frågar:

”Vill du rida på min häst” Hero också en hero i min dåvarande serietidningsvärld, ptrooo, klart jag vill!

Men oj mitt himmelrike, denna Fantom var mer som ett benrangel i en alldeles för stor maskeradkostym. Den lille gossen som fått djurparksrollen var verkligen tunn och späd och skulle nog passat bättre som Lille Skutt i någon än barnsligare del av parken. Om blixten slagit ned så hade det  helt klart luktat grillad Fantom eller kanin i hela E-tuna.

Ett djungelordspråk säger: Då Fantomens rör sig står blixten stilla 

Burr vilken hemsk falskhet.

Förresten när det gäller Fantomen och Guran så finns de tu likt raukar förstenade här på Gotland i Lummelundatrakten, närmare bestämt på väldigt ö-kända Seriegården. Hur många gotlänningar har egentligen satt sin fot i dessa serierutor!? Räck upp en hand!

Hurr(a) vilken härlig turistpärla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *