Hjärtat finns i Umeå… också!

Standing Man kallas han som står där som står där lite coolt fastfrusen på Rådhustorget i Umeå.

Umeå 002

Då kan jag kalla mig själv för Walking Man och lycklig sådan efter ha fått allra bästa guidning  härligt mycket till fots i den europeiska Kultur Huvudstaden 2014.

Jag fick också nypa mig lite i armen för att förstå att jag äntligen var på på plats för första gången i mitt liv så här lååååååångt norrut i landet.

Umeå 014

Som du ser på bilden är björkarna ännu i viloläge och älven trots sin starka ström rätt fast med is – fläck(v)is – så det nöp ganska gott i kinderna i vårvintervinden – men min strålande guide höll sig och mitt samt hela stadens hjärta så mysigt varmt med sin studentska närvaro! 

Umeå 011

I kväll då det kommer fint besök hit till ön för att berätta om Rockens HistoraIngemar Dunker som ju är från Sandviken, han har cirka 49 mil vidare upp norrut hemifrån sitt till Umeå och där på ett museum, för ett helt annat instrument, står en fin batteriuppsättning som tillhört en viss Mr. Baker!

Umeå 058

Nu ser jag fram emot att få höra och lära mig mer om allt från Blues till Punk... säkert finns bandet där Baker bankade med på ett hörn! Framöver i veckan får du se och höra mer från min Umeåresa som nu även finns i mitt hjärta – tack och kram världens bästa Victoria 

 

PS: Tidigare inslag på Glada Gotland om kvällens föredrag med Ingemar Dunker hittar du här: 

https://www.gladagotland.se/uncategorized/fran-blues-till-ingemar-rockens-historia-ar-snart-har/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *