Pinnig pappa smälte…

Ordentligt påpälsad för nu skall jag och Victoria käka kulturglass i vårvintrigt Umeå! Det är den lokala  leverantören av glassmärket GB som basunerat ut att här var det glassfest med årets nyheter som nästan fritt skulle få smakas på – i alla fall till reducerat pris – i mässhall…kändes konstigt när utetempen nästan visade glassboxgrader!

GB Nyheter

Jag kände mig som en ganska så frusen pappapinne när vi så hamnade i rätt lång kö utanför entrén och den Västerbottniska vårvintern var som sagt mer frys än mys. Äntligen inne men långt ifrån gratis. Å andra sidan skulle vi ju få äta så mycket glass som vi orkade så fram med plånboken till entrén. Sluta gnälla, vi fick ju familjerabatt!

In i salen men var är glassen!? Mest bara mer kö och det var svårt att få syn på alla sorterna – de liksom försvann bakom lika sugna glassomaner som törstade efter nyheterna liksom vi. Äntligen framme och jag fick en välfylld bägare i regnbågens alla färger av en tidigare beprövad smak.

Umeå 025

Bytte kö mot kortare variant där laktosfria alternativ skulle skopas fram. Kola, vanilj samt blåbärsstrut – gott kände mig inte längre som en dumstrut och blev ännu gladare när självaste GB-gubben kom och log.

Men visst hade han väl magrat betänkligt – han hade väl fått köa länge den stackaren han också för att få nåt kallt i magen!? Med tanke på hans lysande härliga hårfärg… var är morotsglassen, finns det en sån oxå!?

Umeå 026

Nu är jag ju här med min dotter så jag undrar var är GB-Gubbens familj!? Ligger samboförhållandet alternativ äktenskapet på is? Har de fått nån Pigge(g)lin? Hur är det med harmonin? Känns alla känslor kalla? Eller är det hett coolt?

Får försiktigt bläddra i familjealbumet med mina lätt frusna fingrar – för det är väl inte bara vi män, eller gubbar, som gäller för marknadsföring av glassar? Men så smälter jag av lycka när jag får se denna fina familjebild!

GB-familj

Dessutom tycker jag att alla logos som har hjärtform sprider sådan skön värme och det känns aldrig riktigt kallt när jag får vara nära mina kära, med eller utan glassnyheter i årets Krusell kulturella stad! 

Partoftheheart_red

 http://umea2014.se/sv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *