”With a little help from my friends”

För att livet skall lyckas och för att du skall finna glädje och harmoni i livet så är det  härligt skönt att ha vänner som ”hjälper till” med att förgylla livets gång – själv måste du förstås själv ”bjuda till” för att få eller ge ett leende. Eller hjälpa till lite mer handgripligen som denna underbara kanin-övergång vid Göta Kanal i Söderköping. Rabbisvännerna ger en viktig hjälpande tass!

Somms 171

En annan kär Rabbisvän hade jag förmånen att sammanstråla med tidigare i somras – och vi bubblar och babblar på om musik från förr till nu och minns hur vi gjorde trevliga ”affärer” i vår butik Rabbis Records på Stora Torget i Visby med målet att verkligen hitta ”skumma”  svängande sköna vinylskivor som kunderna många gånger fint frågade efter. Vi försökte att ha våra känsliga kaninöron öppna för alla tongivande gener och artister.

RABBIS RECORDS 002

En av dessa ”skivköpare” är med denna kväll och han blir lyriks och tackar för att vi betytt såååå mycket för hans ljudande uppväxt och musikliv. Känner mig stolt och glad samt ödmjuk att ha fått vara med tillsammans med min kaninkompanjon och kunnat ge musikaction åt vår vän.

blandat stockholm visby 051

Så helt plötsligt kommer ytterligare en vän från förr farande i en Taxi från Tutzing, eller annan centralort. Han är på väg till Globen för att kolla in om Dolly Parton får plats i eine grosse en kupa i kväll. Vi hinner ta en slurk öl till och helt plötsligt har vi fixat förfest för Oktoberfest – sehr spass und Prost!

 

blandat stockholm visby 059

Jo, vi har varit ute och rest tillsammans och campat i eller kring ett Oktoberfesttält i centrala München, snart dags för zugabe!

Andra vänner som jag och min fru funnit på annan resa kom härligt hem till oss och hälsade på en snabbis här på ön. Alltid så trevliga. glada och vänliga –  å så skönt få höra lite äkta Norrköpingsdialekt. Här kollas Munkens matiga meny in… och den gick smakfullt hem, eller hur Peter och Lena!

sommarblandning juli aug 2014 205

Men det som skall in måste även ut och då gör man det gärna tillsammans absolut – inget velande: Ptv eller Pth gäller!

sommarblandning juli aug 2014 212

Detta måste vara Visbys vänligaste fräschaste porslin – tack Bysen för att du bevarar mysigheten. Det är värt lite gulligull i allt ull tyckte Peter J.

sommarblandning juli aug 2014 211

Även fotografen blev lite upphetsad samt uppnosad och fick darr på kameran – men det gör inget, sann vänskap är det och naturligtvis så gör jag honnör för Sgt. Pepper  i Vinylbaren där originalet av ”With a little help from my friends” finns från 1967 som jag så kärt minns och aldrig kommer glömma.

The-Beatles-Sgt.-Peppers-Lonely-Hearts-Club-Band3

https://www.youtube.com/watch?v=jBDF04fQKtQ

Så skön låt till alla vänner och alla som jag känner – och er andra skiter jag inte i som vissa visor vill att vi skall sjunga – härligt att träffa både gamla och nya vänner under rara resans gång – hela tiden!  ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *