Medeltid så snäll – funnen i ett cykelställ!

Förra året kastade jag mig in i medeltiden med att ekipera mig med en tjusig huvudbonad och fick liksom kraft uppifrån dessutom kände jag mig  så uppsluppen att även en skjorta fick mig att se ut som en äkta Medeltids-Svensson, lätt lightklädd ut, eller hur!?

Medeltiden finn 5 fel 026

Snarare som en (Vis)byfåne enligt hustrun som väl tyckte jag såg föga manlig ut, snarare kanske mer mallig eller som en blek kopia – även om nu tofsen så vackert började vaja.

Medeltidskväll 021

Vad göra för att få mer hjärta och hjärna under rustningen – lite järn kanske, eller förlåt, är det vanlig plåt!? Dags att uppdatera sig genom att kolla in det riktigt tunga gardet. Passar denna på min knopp kanske!?

medeltid 001

Oj, väger nog för tungt för otränade huvuden och väljer i hast att kolla in en i papp eller är det plast – plymen på köpet i valfri färg, kan det va nåt!?

Medeltidsveckan 2014 011

Svettig värre även om priset inte sved i plånboken – går vidare i sökandet av rätt rustning. Den här är ju utmärkt… men kanske bara för tjurskallar!?

Medeltidsveckan 2014 016

Den tycks vara effektiv och möjlighet att stånga till sig smycken av tjusigt slag – men jag vill ju leva i lugn och ro med min kona, så jag gör som andra som på marknaden vandra… rådgör med vaken vakt!

– ”Hur gör vi med bara tofs för att på huvudet få stil och snofs!?”

Medeltidsveckan 2014 018

Då viskar vänliga tullvakten i mitt öra så glad och snäll…

Medeltidsveckan 2014 021

…” jag hittade min i ett cykelställ! ”

Medeltidsveckan 2014 035

Så härligt huvudsmart tänker jag att nu kan vi med hojens sadelskydd både baken och knoppen torrt bevara!

Medeltidsveckan 2014 036

Du som ännu inte hunnit med en tur till Medeltiden kan kolla in det digra programmet här – glöm ej huvudsaken, den piggar upp både knopp och kropp en hel del extra … och det finns mer och fler att välja på, var så säker!!

http://www.medeltidsveckan.se/

Medeltidsveckan 2014 015

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *