Aktiva Seniorer Gotland – jo jag tackar jag!

Den här sommaren har pockat på aktiviteter av skilda slag  ja säkert för många av oss…

IMG_8021

… jo men även en test av de berömda hängmattorna på Strandpromenaden i Visby måste ju räknas samt förstås tas innan hösten hänger löst, eller mattorna flyger bort i Regionens strävan att hitta på nåt nytt skönt bus för oss glada innevånare + våra besökare!

Går in på biblioteket som förutom böcker och läshörna ligger inne med en hel del info i form av broschyrer av alla de slag att ta med sig och fördjupa sig i hemma. Fastnar för en orange med en härligt surrande bi på … dags för roliga bisysslor ….och rubriken:

Aktiva Seniorer Gotland

Känner mig personligen fortfarande som en fläckvis okysst 17-åring med spänst både här och där. Men jag kan ju förbereda mig när det liksom smäller till och ordet junior, medelålders man och gubbstrutt övergår till senior – och då gärna en aktiv sådan.

Så jag blir såklart nyfiken vad den där gruppen av mystiska mogna människor nu tänkas kunna syssla med. Kan det månne vara nåt oprövat spännande – för du blir ju aldrig för gammal för att lära nåt nytt även om det var nån som sa att det är svårt att lära gamla hundar att sitta – vov, jag sitter (eller ligger) gärna så fint så!

Nä upp och hoppa – och vad är det då detta programblad hurtigt och nyttigt bjuder på – låt oss titta på Kalendarium för hösten 2015:

IMG_8033

Hoppas du kan läsa här… för jag hittar tyvärr ingen hänvisning till hem- alternativ Facebook-sida, så Aktiva har nu inte dessa gotländska Seniorer blivit – än i alla fall. (ej heller på Medborgarskolans hemsida som de visst har samarbete med)

I en puff för  PENSIONÄRSRÅDET inom Region Gotland på näst sista sidan i den brandgula häftet så säger de så här:

Du kan säga vad du tycker genom att formulera din åsikt i en blankett, som tillhandahålls av vår representant.

Tycker jag låter väl mossigt – jag som är van att uttrycka mig fritt och fint på denna sida och andra sociala forum letar knappast efter blanketter.

Här bör nog det styras upp och bli lite modernare för oss unga blivande seniorer om vi lustfullt skall tända till.

I övrigt tycker jag att programmet ser trevligt och (k)lockande ut – även om de flesta aktiviteter verkar vara av betraktande och lyssnade slag så ger det säkert influenser att som sagt lära mer och kanske själv få en ny bi-syssla , sjunga en visa och vrida upp en välvårdad klocka!

Glada Gotland visar Seniorvilligt upp hela programmet hösten 2015 från de olika avdelningarna som finns på ön här… digitalt i form av ett bildspel här ⇓⇓⇓

[slideshow]

IMG_8046

IMG_8044

IMG_8039

IMG_8040

IMG_8043

IMG_8047

IMG_8048

[/slideshow]

Hur det kommer bli i framtiden Seniorer lockelser återstår att se – men hoppas det späs på med lite mer rock &  roll och hoppsansa!

rock fnykis

Och ungdom, bered er på en chock i Fnykis Rock

Hoppla!

One thought on “Aktiva Seniorer Gotland – jo jag tackar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *