Allt utom skämskuddar

 

Måndansen som Van Morrison sjöng så skönt här igår på Glada Gotland sammanfattade på ett fint sätt ett trevligt tongivande år vad beträffar mysiga människor som  ”sjungit ut”  ”pratat av sig”  eller ”visat upp sig”  under blandade rubriker i olika inlägg. TACK till alla som ville! Välkommen till er som knackar på! Låt oss ha kul tillsammans!

Väldigt flitig på alla punkter har verkligen Fräcka Fröken Frelalala ♥ Karin Skifs varit – inte alls så tokigt, eller just det! Första fredagen är den 3/1 2014 … ingen lång väntan – tur det!

Karin bh

Ambition med denna blogg är ju att ha glimten i ögat och glatt humör, det finns förstås andra sidor i livet när det går tungt eller när det skall bjudas upp till debatt där tyckare alltid tycks tycka rätt och många fler får fel. Låt de få roa sig bäst de kan på sina sidor men här tittar vi på livets goda glada utan skämskudde – eller hur ungar!

Dan före dan med R O V S 004

 

Några skribenter som i min tidiga ungdom inspirerade mig att själv fatta pennan och le när ordvitsarna hoppade omkring galet galant på och mellan raderna var bland andra Cello, som skrev i Expressen, Torsten Ehernmark kåserade i Aftonbladet from London, so very funny.

I nutid här på Gotland så kollar jag gärna in vad Tuppen Pekka har för sig eller i vilken bastu som Bison har placerat sin brända bak – han är kul och får ihop en syn på samhället i det lilla och stora med sin naturliga nakenhet!

IMG_3705

Som ett litet tack Bernt Nilsson, som den glade kåsören och bokförfattaren egentligen heter, så tog jag med en LP-skiva till honom (se bilden här ovan) som liten ljud-klapp samt förhoppningsvis både kärt återseende och återhörande på en och samma gång. Det handlar om hans kanske lite hemliga okända Bison Brothers som varit och lekt cowboys på High Chaparral, men nu kunde de släppa loss och kompa sin ”storebror” med häftiga countrysånger kring granen.

IMG_3703

Bison blev härligt  glad vid överlämnandet – plattan var dessutom signerad personligt av alla fyra medlemmar – i hans egen bok förekommer ju bara en autograf så bröderna smäller fyra gånger så högt än hans egen pickadoll!

 

När det gäller vinylskivor så har du förhoppningsvis sett att Glada Gotland bjudit in gästtyckare som fått plocka ut tre favoritalbum samt en favoritlåt med en och samma artist/grupp som presenterats på måndagar och torsdagar under november och december.

Glada

Det har verkligen blivit en härlig mix av musik – du kan alltid gå och kolla eller söka i GGs välfyllda arkiv om du vill ha en rar repris. Fler tunga tag i skivbacken blir det, eller hur Mr. Rock Buster.

Skivomslag 012

Under 2014 blir det mer presentationer i ett eller annat stuk av musik och mycket annat i olika former. Hojta gärna till om du vill vara med eller vad du vill läsa om, alla kommentarer samt GillaFacebook tas tacksamt emot. Det går ju numera att göra direkt med tummen högst upp på denna sida!

Så nu rustar sig Glada Gotland för mer glada och galna upptåg – under 2014 kommer vi att fylla på vårt sortiment med sådant som kan roa till läsning. Så många (o)möjliga Nyårslöften som möjligt kommer att korkas upp och konsumeras – för slut på bokstäver och bilder i vår bubblande babblande blandsaft  är det ett helt oskrivet alfabet ifrån!

Iphone första 002

Gott Nytt Påfyllt År! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *