Carlgrens stora hit ”Hallonsaft” Smurfserveras igen!

Jo, jag har börjat köpa vinyl igen… gjorde av mig med en samling när jag lämnade stans stora yta mot ett litet mindre krypin här norrut där ej plasten (vinylen) platsade, utrymmesmässigt alltså!

Men lugn käre musiclver en gång vinyl alltid vinyl! Ville bara av några av mina gamla dammsamlande hyllvärmare skulle få nya villiga vänner! Men lugn… jag har sparat några för mig odödliga klassiker förstås som nu fått nytt norrliv!

Men då för att fylla på saftförrådet så kunde inte motstå denna platta på en loppis. Dessutom  tämligen ospelad och orepad  trots eventuellt spill av saft och rivigt riv från tidigare barnkalas! Bert-Åke den snällstygga vargen sjunger smurfsnällt.

Vinylfakta: Utgiven 1980 på Marilla Grammofon AB

Här finns ju också låten med som jag gärna skålar och skrålar åt i klämkäcka refrängen och övriga låtar där Bosse Carlgren fått sin rimpenna i härlig fantasi harmoni.

Storstadskisen som kom hit till ön, säkert för kärlekens skull i folket och naturen, och har skrivit sååååå många andra ”saftiga” låtar så öronen blör, jag tror jag dör av denna rimcharmör.

Dessutom har han ju lärt andra vetgiriga och vi med själen plus hjärtat för Gotland att prata samt skriva på gutamål, tack för det Stockholmsork där!

http://www.gutamal.org/

Jo, ni är säkert många som hört hans texter genom fina stjärnfenomen till exempel på svensktopp-pop-himmelen. Utan hans fina soliga refränger hade de kunnat slänga sig i åskmolnen direkt 😉

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bo_Carlgren

Men då lite överraskande är ju att han är Smurftextpappa också… ja i alla till bästa saftlåten ever – varsågod och njut av Hallonsaften här… med Carlgrens saftiga text serverad direkt i bild!

PSSST: Fenomenet vinyl kommer jag åter till, hårt som hårdplast men ödmjukt i dess fulla elegans varför mitt hjärta aldrig slutar slå för den musikformens (!) skull…. snurrar på Glada Gotland snart 😉

One thought on “Carlgrens stora hit ”Hallonsaft” Smurfserveras igen!

 1. Men Clarence, vilken överraskning!
  Visste inte att Bert Åke Varg och hans smurfkompisar gjort denna inspelning.
  Av nån anledning hittade jag aldrig till detta för två år sedan när du la upp det, men bättre sent än aldrig.
  Tack för dina positiva omdömen. Vi sångtextförfattare får sälla så stor uppmärksamhet.
  Att jag hittade hit denna gång beror på att du grattat mig på årsdagen.
  Vi hörs!
  Bosse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *