En klunk med Doktor E. Munk

Hur mycket rock `n´roll är egentligen rödvin!? Det måste testas! Och vad ordinerar Doktorn? Allt får du kluckande och klunkande svar här på Glada Gotland idag! 

Låt oss först konstatera: rött vin såg dagens ljus långt långt innan innan pop & rockmusik hördes där vinrankorna vackert växte.

Det är mer i modern tid som ljudvågor nu dunkas in genom vindruvsskalet för att frigöra vissa syror samt ändra vett & etikett för evigt!

Ja en etikett förr, på den gamla goda tiden, innehöll snabb fakta om innehåll och föga flams:

VintoTinto-flaskor

Värre är det i dag – rena vilda västern och dekadans:

L S

Men varför tar jag mig nu tid att smutta på denna förtappade cowboyvariant – de sitter ju inte ens på en häst eller bär rock utan bara balar av halm!? Jo här skall tränas inför Popgiss så jag åtminstone kan kategorin Country Covers flytande!! Howdy!

För när det gäller Popgissmakare så har de en viss kärlek att klura och röra till det ordentligt där för oss seriösa musikkonsumenter. Brukar bli rena busgroggarna – så om Lasse Stefanz nu stämmer upp med ”Julie” så kommer jag snabbt kunna skaka fram originalartisten där… så ruskigt gott gjorde denna Valpolicella för mitt minne!

Betyg: 2 hattar å 1 keps

 

Raskt över till testvin nummer två, fler sorter än så blir det icke, testpanelen vill ju ha vett, sans samt balans kvar till starten av den riktiga tävlingsomgången, start idag lördag den 29 mars klockan 14.00.

Kiss sin fire

Nåväl så ser ju i alla fall denna grupp trivas nära elden. Tungan på Mr Simmonds skvallrar om att han redan varit och tullat i sig en stor mängd av denna Zinfandel from California. Mycket riktigt så säger han att det är så gott så du också gärna vill – ”Lick it up”... Testpanelen säger – ”Gott till siste slicken, tack Gene…dina tunguttalanden och låtar är Genealiska!”

Självklar cover som jag funderar på här är ”Good gave rock and roll to you”… men själva påstår Kiss de bara att de lånade rubriken från sin Vin A(r)gent. När det gäller flashiga flaskans innehåll så är det i alla fall en fint hett original från amerikanska vinguden som är kulinarisk kusin till Bacchus…

Betyg:  4 maskar å 1 kluven tunga

 

Nu kanske din doktor ordinerar allt utom vin för eventuella musikminnesförluster och taktkrämpor. Det sjöng, eller droppade en viss Herr Grahn om – fundera gärna på vem som gjorde originalet på sextiotalet innan det skär (!) sig ordentligt för dig också! 😉

Utgiven på Polydor 1969

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *