”…göra livet ljuvligt för varandra”

Väcks som vanligt av klockradion som fortfarande visar vintertid men i moderna mobilen lyser solen och skvallrar om att nu är det sommartider! Skönt! Känner mig pigg och glad trots att döden fick vara med på ett hörn på Popgiss igår. Men det var inte så farligt …. men visst är det trist när vissa artister och för övrigt vänner eller ”vanligt gott folk” försvinner i förtid under ibland ruskiga omständigheter.

Därför skall vi glädjas åt nuet och det gjorde jag verkligen i denna tävlingsomgång 2 där som vanligt hela staben av Dr. Zoom & Co höll oss alla friska och förfriskade av både musik, mat & malt. Vad mer behövs i livet?

Jo, kärlek förstås.  Kärlek till männsikor. Kärlek till musik. Ett stort prov på detta fick jag när min gamla kamrat Mr. O  under en stunds lyssning, innan avfärd mot tävlingslokal, där hittar han sina favoriter från förr i min skivsamling: Be-Bop Deluxe och deras första LP  ”Axe victim” (1974) som har en dödskalle som gitarr och hans och min favoritlåt som heter ”Darkness”.

Be-Bop Deluxe - Axe Victim - FrontTrots dessa dödssymboler så blommar Herr Blom upp och bestämmer sig för att leta fram farbror Bill Nelson igen och se vad han kan göra med sin gitarr och sång livs levande live idag – för det kan han! Här för balansen skull med ”Maid in Heaven” 😉

Musik har många grenar, hjälper oss att växa och får oss att likt vårknoppar slå ut igen. Det känns så spännande, inspirerande och botaniserande med detta Popgiss för det blir som att kliva in i en fantastiskt vacker botanisk trädgård där de flinka trädgårdsmästarna har sått, odlat och sett till att nya spännande sorter får växa till sig i min annars så mossiga örongångar.

Visserligen är namnet på vissa sorter rena latinet ibland – men det gör inget jag känner mig positivt utslagen i en härlig klorofylla.  Ser verkligen fram emot finalomgång 3 som kommer att falla ut i full grönska lördag den 26 april. Då har säkert även björkarna fått musöron och börjat susa – släpp fångarna…och fåglarna loss det är vår!

http://www.youtube.com/watch?v=gsymKyHi-Io

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *