Från ingenting till rockring!

Jag känner mig slät som en barnrumpa – ja ett ofta använt uttryckt efter att du är alldeles nyrakad. Att till och med se ut som en sådan vill du kanske inte – men att känna sig yngre när det tunga skägget lämnar mannen och du förvandlas till en gosse igen – ja tänk va lite lödder kan göra mycket för intrycket!

En hyvens kille, eller hyvelns kille Robert Palmer som gjorde så på sin platta ”Secrets” på Island Records 1978. Äkta Rak & Roll.

IMG_3411

Denna skiva samt framförande blev något av ett genombrott för den nyrakade Robert och här sjöng han friskt bland annat om en sjuk kärleksaffär och bad doktorn om god kur!

Nu när jag pratar om rakning så är det ju svårt att hålla sig från rakvatten – eller After Shave och så då gruppen från Göteborg som ju faktiskt började som just en barbershopgrupp – ett friserat bevis på detta får du flott här:

http://www.youtube.com/watch?v=-61RaAGrJlw

Visst är det skönt att gå på salong men för det mesta får du själv hålla igång och hålla reda på dina strån. Minst bekymmer har kanske Lena – men är det någon som sett henne!? Numera en mycket eftersökt singel på skivbolaget Kama Sutra som lär kamma in kosing till den som har kvar ett exemplar där hemma i singel vinylhögen!

Lovin Sponful baldheaded Lena

Samma är det för Olga, där långhårige Sven sjöng att han egentligen inte ville ha en flicka som var flint – tror mest han var avundsjuk på  John Sebastian, så Hep som han var!

Hep stars balded headed woman

 

Avslutar denna musikaliska omgång med Grace Jones som på ett fantastiskt gungande sätt får ge rockringen ett ansikte – slav under rytmen kanske men oj så imponerande att rulla runt i drygt 4 minuter på detta scensätt – gör om det om du kan!

Glada

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *