Guide till Satans svartaste skivor

Glada

 

Under Halloween är det helt klart att en del masker ser ut som fan själv…men det är egentligen bara billiga latexkopior på själva Original Belsebub – i dagens  Glada Gotland Guide så kommer det gå riktigt hett till när jag leder dig hela vägen till helvetet. Satanism i sin svarta makt och eldiga prakt.

 

Black sabbath 1”Black Sabbath” – Black Sabbath = Debutalbumet från 1970 som satte satan tungt på rockkartan

black sabbath”Come to the Sabbath” – Black Widow  = Min favoritlåt i satangenren från 1970 med smäktande flöjt och lockande kallelse som du bara måste följa…

arthur brown fire”Fire” – The Crazy World of Arthur Brown = Känns tokigt het än idag, originalet kom 1968

rolling-stones-beggars-banquet ”Sympathy for the Devil” – The Rolling Stones = Mick Jagger i rollen som djävulen själv ger oss en historielektion som heter duga. Men vad har vi lärt oss !? Första spåret på Beggars Banguet från 1968.

Hellbound train Savoy Brown”Hellbound Train” – Savoy Brown = Med exakt avgång 1972 så rullade passagerarna sakta men säkert mot undergång. Farligt lång ödesmättad tur på spåret i denna tuffa tufftåg skiva.

thacdsfanfanfan”FANFANFAN” – Thåström = Så skönt och naturligt med svärord och denna låt, från 2005, ger mig sånt rys kring ryggraden… av den allra ärligaste sorten… men egentligen har jag inget att vara ledsen över för jag har fan i mig världens underbaraste…DU!

 

 

– ”När Fan blir gammal så blir han religiös” – var det någon vis person som sa…så i nästa Glada Gotland Guide är vi närmare Pärleporten, bara så du vet om du tycker ovanstående  6 val är väl svarta så blir det vackert vitt så vitt jag vet…presenteras galant med glittrande gloria i morgon på Alla helgons dag.

 

PS: Vill du tipsa Glada Gotland läsarna om din ”svartaste” låt…välkommen att skriva här nere:

One thought on “Guide till Satans svartaste skivor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *