Hur mås det på det nya året …fiskmås till exempel !?

När jag var liten och åkte färja hem eller till fastlandet så minns jag att det alltid följde med en flock flaxande flygande fiskmåsar bakom båten, ja en del parkerade sig förstås och vilade för då tog ju färden rätt lång tid.

Men inte såg jag några sådan fripassagerare sist jag guppade på Östersjön, var är dom och hur mår dom?

Är det som Anders F Rönnblom sjöng om redan 1973

AndersFRonnblom_MasarnaLamnarGotland_stor1

Men du ska veta att måsarna lämnar Gotland och hela Sverige tittar på… Dags att välja, ingenting är längre svårt att förstå… Det står dig fritt att välja om du vill stanna eller gå… Men faktum kvarstår, hela Gotland pajar under, måsarna försvinner och hela Sverige tittar på…

Det här med att ”pajar under” kan säkert ha sin rättighet i vissa sammanhang – men obotligt optimist som jag är så ser jag bara väl tillagade ”pajer” i min hungriga väg i ö-livet.

Ett annat gäng fiskmåsar gjorde cirka 10 år efter denna platta en låt som heter I ran, So far away – men jag stannar kvar och har lärt mig att älska denna ö – ja till och med blint från en och annan fiskmåsskit som ibland försöker stänka eller sänka det goda – det går icke!

https://www.youtube.com/watch?v=F6HiBxGRfzI

Hur såg det då ut med den svenska fiskmåsstammen för över femtio år sedan!? Ja vi får bege oss till Trollhättan och där hösten 1964 för där kraxade dessa pop-pojkar som kanske inte väsnades för mycket men fanns för fans rätt lokalt – men vackert namn hade dom! Calypso i kalufsen på er!

Seagulls

Mera ”modernt” och med lantlig fart, skulle kunna vara i nån musikalisk socken på ön men är faktiskt fint fångat i Finland där ju inte bara Tomten bor utan även Steve som har en egen skitfin fiskmåsfarm för lite hårdare måsar! Här framfört med – fast utan ström 😉

Splatt , flax och drag på er allesammans.

steve n seagulls logo

Gott Nytt F(r)iskt Mås År !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *