Jeans jag minns!

Här hemma har symaskinen plockats fram och lagning av  diverse kära jeans har gjorts. Då krävs nål som tål tuffa tag samt lämplig färg på tråden förstås. Och gott handlag med maskinen…akta fingrarna!

Det har varit akutlappning av diverse STORA hål i fickorna så nu finns ingen chans att nycklar, plånbok, stålkam eller snusdosan far ut och försvinner i tomma intet.

Släkt och vänner har nu varit här och ville ha varsam hjälp med sina älskade denim, lugna och fina ställde de sig på rad och väntade på sin tur!

Sticky

Ett av hålen hade förresten faktiskt uppkommit genom denna dosa som ju så flitigt fått följa med min kompis R och hans favorit blåbyxor… hur det ser ut under läppen vill jag inte veta, men han påstår att smakar gott och han luktar inte speciellt fult, så jag låter han fritt njuta med eller utan byxor!

Jeans snusdosa

Nu har det absolut inte varit någon annan försköning eller försök att ändra jeansens karaktär –  bara hålen har täppts till för ju mer slitet desto skönare är de – så efter denna fina fick fixning så lär brallorna få hänga med ett bra tag till!

Av naturliga skäl har dock en del av de äldre jeansen fått gå vidare till ett par nya ben när du själv har växt så pass på bredden eller längden så nu inte ens tummen fick plats i tummen, då var det dags att släppa taget.

Har ibland undrar varför köpte jag jeansen såååå jäkla tighta!? Står där i provrummet och liksom drar in luften för att få plats. För det skall ju helst sitta som ett korvskinn. Inget kul för kulorna under det skinnet.

Måste erkänna att jag fuskar och i de senaste paren har är det skönt stretchmaterial så nu kan allt roligt få plats och jag kan konsumera gott åh gubbmagen fritt expandera – fast det inte syns numera 😉

Några jeans jag minns med lite undran hur jag kunde gå på eller hoppa i är V-jeansen. Nu pratar vi 70-tal och efter all märkeshysteri ville väl jeansmakarna se till att vi tände till på denna bokstav. V som i Vinnare !?

Nja jag tror nog succén uteblev eller blev kortvarig, eller har du ett par V kvar!? Spara – kommer säkert tillbaka en V-acker dag!

vjeans

När det gäller jeans så finns det ju så många band som också inspirerats av detta plagg och innan jag ens själv var torr bakom öronen så fick jag skönt skaka loss till denna byxmyndiga grupp!

the_swinging_blue_jeans-hippy_hippy_shake

Nu släpper jag dock loss Mr. Jagger –  på en passande Texas-scen. Här har han visserligen på sig några typ av kalasbyxor – men visst är det en rar jeansskjorta han hittat och ett framförande av ”Brown Sugar” i härligt tempo.

Det var den första singeln 1972 från det så utmärkta albumet ”Sticky Fingers”… behöver väl knappast berätta vad som var på omslaget till denna legendariska LP!?

PS: Dubbel-LPn som förekommer i högst upp på sidan är Deep Purple, deras bästa låtar mellan 1968 -1972 Mark I & II  första gången utgiven 1973 på Purple etiketten!

Deep Purple mark 1 & 2

Förresten – vilka jeans minns du mest eller trivs bäst i just nu!? Dela med dig av dina denimböjelser – sänd gärna in foto på dig själv i dem till Glada Gotlands jeansavdelning idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *