…”lite mellanölsparty över det hela…”

Glada

Dags för skivpresentation från Anders ”TT” Högblom 40 år, för närvarande boende i Eskilstuna., med hans val och motiveringar rörande de bästa plattorna med sin utvalda grupp – inte så skumt som en mellanöl… eller!? Anders berättar själv:

– ”Exilgotlänning som flyttade ifrån ön för tre år sedan på grund av studier. Planerar dock att flytta tillbaks. Mitt intresse för ”min” utvalda grupp har hängt i sedan 1982 och har aldrig avtagit. Studierna är avklarade, sånär som på exjobbet, men jag har fortfarande min frilansfirma aktiv. Och det är inom bildkonst/illustration/dekorationsmåleri/butiksdekoration/byggnads o interiörmåleri. Det närmaste Gotland har kommit The …. är väl att en av medlemmarna i Trio mé Bumba (som var förband till gruppen 1963) kom från vår ö. Han är dock avliden sedan några år.

Min utvalda grupp är:”

 The Beatles

 

 Tre Fvoritlbum!

beatles-revolver-cover-art

– ”Den allra bästa är Revolver, släppt 3:e augusti 1966. Ja, jag vet det är många som håller med mig. Men den är faktiskt riktigt bra! Köpte den sommaren -87 på Skivbaren på Adelsgatan. Bästa låt härifrån är ”And Your Bird Can Sing”, verkligen håller 60-talsstämning. Lite mellanölsparty över det hela.”

 

rubber soul

Nästa favorit är Rubber Soul från 3: december 1965. Köpte den 29:e oktober på Akademibokhandeln i Eskilstuna. Många goda låtar men framför allt Lennon´s ”In My Life” glänser.”

Sgt Pepper

– ”Och den tredje: Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band. Släppt 1:a juni 1967 och en av rockens milstolpar. Här är ju skivomslagskonsten i sin fulla spets. Jag anser alltjämt att halva skivan är omslaget. Ganska relevant. Bästa vax här är nog titellåten. En så kallad monsterhit som står sig än idag.”

– ”Intressant är att dessa tre bästa plattor är släppta i följd efter varandra. Så Beatles hade sin absoluta topp där!”

 

Min Fvoritlåt!

– ”Bästa låt över huvudtaget då? Omöjligt. Men en låt som är en av de mest okända men ändå en av de bästa är ”Hey Bulldog” från 1969.  Alice Cooper har faktiskt gjort en cover på denna.”

Hey bulldog

 

Beatles TT teckning

 Thank you The Beatles and Anders ”TT” Högblom

 

Glada

Det är här i skivavdelning, som idag på torsdag och sen igen på måndag, nu i november och december som du kommer hitta fler personliga presentationer av 3 utvalda album + en favoritlåt av en och samma grupp/artist. Intressant vill jag lova, så se till att du spårar dig hit igen. Känner du dessutom att även du vill bidra med dina egna musikaliska skivfavoriter så hör gärna av dig med en kommentar här i fältet:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *