Mer mysiga magar

Mycket i livet kretsar om, runt omkring och i magen, ja det är ju även där vi startar vårt liv och får då kanske redan från början lära oss att hantera magkänslor. Jag har alltid prisat fötterna som vi använder mycket, men de tycks ibland bara vara snubblande samt stinkande och gör ingen annan nytta än bara går eller springer omkring med oss – magen gör mysigare och ibland ett rysligare jobb eller vad säger din mage!?

Gravida kvinnor är vackra tycker jag, så fulla av liv och de tar en form och visar sig så lyckligt befruktade. En del utomstående påstår att de kan se på magen vilken sort det är på det väntade babyn. Pekar den åt ena eller andra hållet så är det solklart vilket kön som väntas anlända när den nionde månaden pockar på utsläpp. De som spår brukar dock lägga till någon slags 50/50 förklaring så det gäller för den gravida att ha is i magen när och om sådana magspekulanter siar.

Allt utom is i magen hade han som klev genom flygtullen med ett helt kilo knark i kistan. Det var 120 kapslar (!) med hasch som mannen hade svalt, det tog många försök och timmar bara det, för att sedan försöka smyga snyggt igenom kontrollen. Nervositeten tog nu överhand och det tror jag det, hade väl räckt om en kapsel kapsejsat så var flum ett faktum, nu räckte det med dum. Bättre och lagligare samt säkrare saker att förvara i sin magsäck under resor finns det ju gott om och det är inte dumt.

Kenya feb-mars 2013 793

Inge hysch, men heller inget hasch i denna härliga hydda.

Annars på resor till värmen, eller här hemma i nån simhall, när det skall badas och friskt flåsigt hurtigt skall dykas i det blöta, såväl i hav som i pool, så är ett rejält magplask alltid ett sätt, mer än muskler, att dra till sig ögonen på folk. De som ännu fegt står på kanten utan att ens har vågat ta ansats till det blöta. Men då brukar det faktiskt vara blickar mer av sympati för oj det gjorde väl väldigt ont det där – men ända in i kaklet. Själv vill du aldrig erkänna ditt ”misstag” utan tycker du borde få väldigt höga poäng för din graciösa simhoppstil, ja kanske till och med nåt simborgarmärke, hoppande grodan eller så. Enda sanna utdelningen brukar vara stort rött märke på magskinnet – plask & lek borde passa bättre!

Kenya feb-mars 2013 822

Säkert utförd plask och lek utan rött märke men väl värd nåt märke

När det gäller andra krämpor i magtrakten såsom spänd mage, lös i magen, magkatarr, magknip, kurr i magen, gas i magen… så öppna fönster och dörrar och släpp först ut sen in med en riktigt doktor för konsultation. Apotekets nya självtester ger bara mer magsår.

Du som har en någorlunda mogen mage kommer säkert ihåg Magnus Härenstam som då på 80-talet hade som yrke att vara verkmästare i magen – smyglyssna gärna på den du om du törs innan du proppar i dig fler frestande men fult farliga saker – ge magen en skön chans och verkmästaren lite mysigt i stället för pysigt!

http://www.youtube.com/watch?v=ubOiYIdnlAE

Magnus & Brasse

Magnus som verkmästaren i magen – kanske är det Brasse han pratar om!?

 

Nu kurrar det mysigt i min mage, sugen på ♪♪♪ Freeeeeeela ♪♪♪, ej att förväxla med en torr simpel fralla! Det lovsjungande fredagsreceptet tackar jag Karin S. för, hon har verkligen en magisk känsla för denna dag – hon utför säkert någon härlig magdans på nån av Visbys krogar just nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *