Mina svarta sidor

I musikens värld kan du gå in i ett svart hål, när du vill. Jomen jag ser ofta livet från den ljusa sidan, men visst har jag som de flesta har – mörka dagar eller stunder jag med.

Musiken kan hjälpa mer än stjälpa... att förstå att det inte är för evigt men måste hittas igenom. Några exempel får du här:

Nyligen kom Frida Hyvönen med ett nytt album där hon sjunger på svenska (återkommer till den senare här på GG) – men häromkvällen längtade jag sååå efter den här  tändande lågan från ”To The Soul” 2012 ... det lyckades!

It gets terribly dark here,
It gets so terribly dark
It gets terribly dark here
I’ll put myself on fire if I find a spark

När det gäller en låt som alltid är trallvänligt (!) svart så är det så klart Stenarnas målande beskrivning av det hela här från en black vinylskiva  som var riktigt att räkna med anno 1966. Låt stå!

after-math

I see a red door and I want it painted black
No colors anymore, I want them to turn black
I see the girls walk by dressed in their summer clothes
I have to turn my head until my darkness goes

Black Widow från Leicester (!) ville att jag skulle gå med dem i sin Sabbat 1970 – jag var snubblande nära men jag kolla in fotbollen i stället. Den gröna sidan upp!

Help me in my search for knowledge,
I must learn the Secret Art.
Who dares to help me raise the on
Whose very name near stills my heart?

Jaha, det får väl räcka… men vilka är dina egna personliga svarta sidor då!? Kan gälla i musiken eller i vanliga vardagen!

Skriv gärna av dig på Glada Gotland – risk bara att du hamnar i ett riktigt färgglatt gäng!

pennor

Här nere i vita tomma rutan finns möjlighet att delta och fylla den med valfri färg på pennan, gör gärna det – välkommen! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *