Mysiga Mumliga Martin!

Hej på er,

Är trött som ett as. Kom hem ifrån Venedig igår. Italien suger, rent musikaliskt alltså, till och med Scarlatti är smörig. Suger gör även Danmark. Nu kör vi

Inte heller denna gång blir det Shoegazeskola. Detta på grund av att det skolkades alldeles för mycket de senaste lektionerna. Höjer därför ett varningens finger att om ni inte visar lite mer intresse för Shoegaze så läggs utbildningen ned.

Ska istället idag prata lite om vad som inkommit på Coop Records, så det så

katt

1968 gav Texasbandet The Moving Sidewalks ut den helt fantastiska garage-psych-punk-blues-acid-plattan ”Flash”. Två av medlemmarna bildade kort därefter ZZ Top – allt gick sålunda käpprätt åt helvete!

Köp för fasen ”Flash”! Den är grym! (Ett original kostar minst 10 stora)

the-mowing-sidewalk

Också från Texas kom The Golden Dawn. De gav endast ut denna, ”Power Plant”, men vilken sjuhelvetes platta den är! Ibland håller undertecknad faktiskt denna högre än 13th Floor Elevators debut… jo, den är faktiskt bättre… sant.

Denna MÅSTE man ha! (Ett original kostar omkring 6000)

power-plant

1971 gavs antagligen svensk musikhistorias märkligaste platta ut på Gump Records. ”Jola Rota” med Joakim Skogsberg är lätt att älska men helt förbannat omöjlig att fatta.

Tänk er shamanistisk mummel-jojk, låter som en förvirrad gubbe som sitter och nynnar på fyllan, ackompanjerad av Träd, Gräs & Stenar.

jola

Helt fantastisk skogsmystisk svensk Kraut-acid-folk-raga-drone. Gump var ett dotterbolag till Metronome, och här hamnade allt som ansågs som alldeles fööööööööööööööööööööööööööööööööööör weird för att… ja, typ sälja, men kom ihåg att detta var svenskt 70-tal och då var det fult att sälja.

På Gump låg också Sogmusobil, Kvartetten Som Sprängde och Mats Glenngård, och alla kan köpas kooperativt på Coop Records.

Passar på att slänga in ett stoooooooort tack till Stefan på Subliminal Sounds som återutger allt detta svenska guld – tack Stefan!

Vi har också ”återinfått” Träd, Gräs & Stenars ”Djungelns Lag” och ”Mors Mors”. För er som inte hört ”Träden” är deras musik som om att åka gödselspridare på Saturnus ringar, eller som att åka rymdskepp ner i ett tjärn.

traden

Apropå ”Träden” så har vi också ”återinfått” vinylboxen med Pärson Sound. Pärson Sound blev sedermera till International Harvester som sedermera blev till Harvester som sedermera blev till Träd, Gräs & Stenar. Allt Bo Anders Persson och ”Mera” och de andra blev sålunda till rent guld.

1967 släppte Los Angeles-bandet The David den heeeeeeeeeelt fantastiska ”Another Day, Another Lifetime”.

På denna möts The Doors, The Byrds, The Beach Boys, West Coast Pop Art Experimental Band med vår tids Justin Bieber och resultatet blir fantastiskt! Tänk er ifall Take That hade varit ett Los Angeles-band 1967 – grymt! (Ett original kostar omkring 1000-lappen)

the-davis

Vi har också fått in nytt med: Bob Hund, Teenage Fanclub, Allah-Las, Nick Cave, och en jääääääääääääääääääävla massa annat. Välkomna!

https://www.facebook.com/coopforumrecords/?ref=ts&fref=ts&qsefr=1

coop-som-ung

Martin Antikrist-ensson!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *