När jag putsar fönster!

Finns det någon härligare vårkänsla än den när fönstren kan putsas! Ute har det yrt av damm från grusad gata och diverse nederbörd och vind har pinat rutorna ordentligt. Fast nu säger solen att det vill skina in och sprida glädje inne i hemmet också.

Så fram med diverse praktiska hjälpmedel och vatten med lite ättika! Vips så bra och klart det blir… och nästan alla ränder försvinner!

Fönsterputs 011

Jobbet blir än gladare när du gnolar på en fin fönsterputsarmelodi och den som direkt dyker upp mellan rutorna är ju min ”englandstokiga” far George  favorit som han spelade på stenkaka och även visade mig på film – flygmalajen George Formby, alltid med sin ukulele och smittande sång!

Här stöter dock stackars malajen på patrull  och blir utslängd från fransk krog. Kanske på grund av att han putsat slarvig – eller kan det vara hans löjliga brallor!? Stor trupp av vänliga engelska soldater kommer dock snabbt till undsättning och kör! 

Det verkar vara en hel del som de i fönsterputsarsvängen får syn på när de håller på att kika in i sitt renande arbete – här även skönt beskrivet av Van Morrison med mysiga raster i jobbet med prat, mat & musik…precis som livet skall va´ !

Så med den hurtiga takten till dessa låtar hoppas jag att du får ordning på dina fönster också och får  njuta av mycket solsken både inne och ute…även om det kommer en skvätt regn idag.

 

PS: Till alla trevliga truddelutter så finns det naturligtvis en svensk variant och här var det Svante Thuresson som la beslag på Mr. Formbys fönsterputsargrejor samt ukelele och släppte denna singel 1970 på skivmärke Metronome

svante thuresson

Glada

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *