Omedelbar smittande sångglädje

Glada

Skivbacken Pick Up fortsätter att spåra Hett & Etikett/5

Ett sjumannaband vid namn Amen Corner som sa tack och amen redan efter andra plattan…är en Popgissfråga som jag gärna vill höra för den är så lätt att ta när jag i min tur hör härliga Andy Fairweather-Low för han har verkligen en ljus och annorlunda rockröst samt smittande sångglädje.

Här på plattan finns gruppens kanske mesta bekanta låtar: ”Hello Susie” och ”(If Paradise Is) Half As Nice” Dessutom covers eller egna toktrallvänliga tolkningar på Creedence, The Band och The Beatles låtar.  Sannerligen saxigt och välspelat samt välarrangerat av Andy som ju fortsatt duktigt i musikens tjänst och är hur aktiv som helst idag solo eller med kanske än mer berömda kompisar. Kolla gärna hans fylliga hemsida här:

http://www.andyfairweatherlow.com/

När det gäller skivetiketten Immediate, som fritt översatt till svenska blir ”omedelbar” så var ju dels karriären ganska så kort och omedelbar för detta band men också i skivbolaget där chefen drog iväg med pengarna och blåste alla artister som hade fina framgångar och spelat in många pund vilket de nu inte såg en enda penny av själva. Bland artisterna märktes också Rod Stewart, Chris Farlowe, Fleetwood Mac, PP Arnold med flera.

Amen Corner 005

 Bråk om detta fortsatte långt in på 2000-talet och dåvarande band som Small Faces fick det mycket magert i sin egen kassa trots stora framgångar …de fick stå ut med präktigt långa näsor i sina små ansikten. Mer om den gruppen lägre fram när jag kan öppna upp ett eget exemplar av tobaksburken Ogden´s Nut Gun Flake …om jag nu kan hitta den runda go´doftande blandningen i original till ett pris som inte är allt för rökt 😉

Farewell To The Real Magnificent Seven från 1969 IMSP 028 är i alla fall ett skön lite bortglömd platta där jag gärna spelar rockrökaren ”Things Ain´t What The Used To Be” som väl på ett klart sätt sammanfattar sin skivbolagschefs urspårade pengabegär. Fast för de sju fanns det ingen snål eller snikenhet i framförandet trots farväl LP titeln.

Amen C 002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *