Rart rosa Duracellkanin trummade in Rabbis skyltsöndag!

Skyltsöndag på Rabbis – då skulle det gärna till nåt extra som på ett fint sätt ramade in den kommande julen – vad skulle vi hitta på nu då!? Det brukade ju alltid finnas nån Rabbis som gluttade glatt ut!

My beautiful picture

Ja, jag minns inte fullt ut alla skyltningar vi gjorde men den med julbadet glöms nog aldrig.

I källaren under Rabbis fanns nämligen ett stort gammalt emaljbadkar som någon av grannarna parkerat där säkert till förmån för modernare tvagningssätt.

Källartrappen var rätt (mycket) brant och gick i en 45 graders vinkel vilken gjorde det svårt att få upp den eftersom ju badkar inte låter sig vikas på mitten.

Tungt som bara den var det också och vi tog väl i så vi var blå i ansiktet dessutom fastnade vi ordentligt i mitten n¨ån stans.

Hu och puh. Svetten lackade. Det var ju den stundande julen soms skulle lacka. Plötsligt hör vi som tur är nån av grannarna komma hem genon trapphuset från  Stora Torget och upp i huset.

Vi skrek så mycket vi kunde efter bad – eller bärhjälp. Som tur var fick vi det och alla goda ting är tre och alla tunga ting bärs lättare av tre så plopp – vi kom opp!

I vårat fina skyltfönster som vetter utåt Stora Torget fick badkaret nätt och jämt plats. Men för att då förstärka julkänslan och då några av de trevliga vinylskivorna vi hade på lager så fick två av dem vara med i badet.

Aston Reymers Rivaler fick stå för tvålen!

Tvål 009

Vinylfakta: Tvål. Aston Reymers Rivaler. Skivetikett: Metronome  1981

Och så ”tvingade” sig UFO paret ner på bästa plask & lekplats

UFO force it

Vinylfakta: Force It. UFO Skivetikett: Chyrsalis  1975

En av våra Rabbisar ur vårt stora samlarsortiment som fick vara med denna Julskylning. Det var vår rart rosa Duracellkanin– och det är ju aldrig fel att försöka hålla takten även när du tvålar in dig 😉

Duracellkanin_200

Fakta om Rabbis Records: Låg på Stora Torget i Visby i vinylskivans tjänst mellan den 15 december 1982 – 3 mars 1990.  Numera öppet varje dag på Facebook där du kan hitta lite minnen och musik ”från förr” – välkommen in 🙂

https://www.facebook.com/rabbisrecords/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *