Record Store Day

Idag lördag den 20 april är det Record Store Day, ja skivhandlarnas stora dag helt enkelt.

 Syftet är enkelt nämligen, citerat från hemsidan…

… är att sätta fokus på den unika bredd och det djup, både i kunskap och sortiment, som finns hos alla entusiastiska skivhandlare runt om i landet. Och att finna kärleken till musiken.

Det kan knappast sägas vackrare…ja förstås låta en vinylskiva spela igång, säg det med toner och inte i ord!

http://www.recordstoreday.se/

Mitt Rabbis hjärta klappar lite extra idag så klart (kanske lite knastrigt med) och jag minns den härliga tiden där på Stora Torget med min Rabbisvän O, alla våra medhjälpare, vinylplattorna samt framförallt ni kunder som gjorde att vi fick njuta fullt ut av just kärleken till musiken.

Recordstore day 005

När det gäller Rabbis Records är det historia som jag för övrigt kommer att öppna en egen liten spalt för här på Glada Gotland. Senast jag träffade kompanjon Sir O så hade han dessutom med en bunt fina fotografier som ju hjälper minnet ytterligare. Jag tänker tänker skriva ner härliga händelser som vi fick uppleva under dessa 7 år som butiken var öppen. Vad kommer du själv ihåg? Tar gärna emot dina minnen med, har du kvar någon gammal platta du köpt av oss – hör gärna av dig!

 

Recordstore day 007

Hur ser det ut idag på den gotländska skivbutiksfronten? Jag måste säga mer än positivt! Nu är det ju som det är när det gäller utveckling och att fysiskt bära hem en LP eller CD finns det ju inte samma behov av nuförtiden, här genom datorn kan det mesta tankas ned och hem.

 

Men när det gäller just vinyl så är det mycket av det nyaste nya som fortfarande släpps i detta ljudmässigt överlägsna format. Ja inte bara ljudet utan omslaget med all information i härligt läsliga format. Så är det de gamla plattorna som ju kan vara svåra att hitta och många vill ha just originalutgåvor. Detta har gjort att skivbörsar, fysiska butiker och lite handel över nätet har fått oss vinylälskare att åter må så bra sedan CDn nästa fick oss på fall. Nu står jag gärna där åter i nån second hand butik här på ön eller på fasta landet och letar i backarna och pratar med de duktiga bakom disken som är som levande uppslagsböcker och verkligen gillar att dela med sig av sin kunskap. Nörd säger en del. Nöjd säger jag!

 

Vad händer på ön i de olika butikerna/ställena som fortfarande har den goda smaken att hålla med vinyl (och andra format) till oss skivsugna, ja, titta gärna in eller hör av till någon av de här trevliga skivplatserna och se vad de har för spännande plattor till just dig!

 

Gotlands Skivbörs, Visbyvägen 8 Romakloster. Mobil 0760205077

Seconds Out Music, Björn Persson, Adelsgatan 30, Visby. Mobil 0703453452

Visby Rock Store, Tobias Wallström, Lyegatan 14, Visby. Mobil 0704800483

Vinyllagret i Burs, Allmunde. Mobil 0730731959

 

Recordstore day 008

 

 

PS: Här har du en intressant artikel från Expressen i ämnet

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/comebacken-for-skivbutikerna/

 

 

Record store day sweden

 

 

 

.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *