Skuggspel

Så sköna skuggspel på promenaderna där vi går fram i livet – och visst förekommer funderingarna om det ÄR MÖJLIGT att gå ikapp sin egen skugga!?

IMG_5312

Foto: Glada Gotland

På bilden ovan så hade herrarna tur att det fanns en yttre fotograf att fånga fenomenet så kärleksfullt på Kärleksstigen. En del kallar det Hälsans stig, andra säger Skuggstigen…

Men är du nu ute och promenerar helt ensam så kan du alltid ta en modern selfieskuggbild – sitter fint som sällskap den med 😉

Karin skuggselfie

Foto:  Karin Frelalalala Skifs.

Från tidigare tripp med spårsnö… eller heter det skuggsnö då Karin!? Hur som helst att just  promenera och observera fina fenomen för sig själv eller i gott sällskap av sin skugga är verkligen värt en tumme upp!

Vinter Visby, promenad ringmuren runt 019

Foto: Glada Gotland

I musikens värld så kommer jag att tänka på bandet som alltid fick stå i skuggan av den store idolen, fortfarande verksam och de har till och med varit på jubileumsturné nyligen – så att vara i skuggan tack vare strålkastarljuset är kanske inte så dumt ändå!

Me_And_My_Shadows

När det gäller sång är jag förstås impad av Mr. Richards mjuka rara röst och hans uthållighet och styrka att vara en underhållare av stora mått.

Men jag föredrar personligen lite mer ”rak rock” och bjuder på en numera bortgången och kanske lite bortglömd artist och så skicklig gitarrist.

En låt verkligen värd att tas fram i ljuset igen – så på med högsta volym och varsågod och njut!

https://www.youtube.com/watch?v=_izHVJw-XEo

In the flinty light, it’s midnight and stars collide
Shadows run, in full flight, to run, seek and hide
Well, I’m still not sure what part I play
In this shadow play, this shadow play

Förresten…tas fram i ljuset!!! Nu när våren äntligen är här och liksom snabbt övergår i het sommar och så starka strålar kastar sig över oss (även om det regnar ibland) och bränner vår känsliga hud.

Ja då gäller det att snabbt ta sig in i skuggan – det finns så bra skydd för detta i form av pråliga parasoller samt diverse krämer förstås – för njuta ute i det vackra fina fria det vill och ska vi – till varje pris!

Supertram crisis

Crisis? What Crisis? Utgiven på LP första gången i november 1975 på A&M Records

En annan som så säkert i sin vilda western serievärld kunde njuta och dessutom så snabbt skjuta. Här på originalspråk så det inte blir nåt bråk om var skuggan ska stå! 

lucky_luke_3

Sist men inte minst i skuggraden – vill du öva, kanske inte på att bli snabbare än Lucky Luke, men att på annat sätt göra dig och din omgivning lycklig med bara händerna!?

Behövs bara en sol eller vid väta en någorlunda stark inomhuslampa samt vit vägg å så då lite fingerfärdighet förstås – testa men trassla nu inte till det, räcker ju även med tummen upp för allt skoj som faller i skugga!

Här får du 15 fina figurer att praktisera på – min favorit är nummer 10, den fixar jag lekande lätt på vilken harig skuggplats som helst!

Handskuggor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *