Nyhetsmagasinet som gav mig svindel!

I min favoritläsfåtölj har jag nu läst hela senaste numret av Gotlands Nyhetsmagasin, ja det var verkligen svårt att slita sig ifrån de mycket intressanta välskrivna inslagen speglade med gotländsk horisont.

IMG_5330

Och jag är glad att jag sitter säkert för detta nummer 13 har gett mig en sorts svindleri x 2 i kyrkans värld. Dock av helt olika skäl samt som tur är med olika betydelse och innebörd.

Båda artiklarna är så utmärkt fångade i olika dimensioner i verkligheten fast samtidigt overkliga, i alla fall i del ett. Så omsorgsfullt ärligt rakt av satta på pränt av Emma Fagerberg.

För det första och det kanske mest svindlande under rubriken ”tidigt larm om prästen – ingen agerade” och kanske än värre hur det nu ageras, vem det lyssnas på, vem är trovärdig, vem är utsatt… alla har här tålmodigt fått chansen att komma till tals.

Tänker förstås som lekman på låten:   ”Vem skall man tro på”   – men helt klart tror jag på det journalistiska skickliga gjorda arbetet med de befriande frågorna som sätter ärligheten på spel. Så spännande svar så kyrkklockorna klämtar… eller snarare flämtar!

För det andra och en helt annan härlig hög blick så citerar jag Emma som i berättelsen om Mats Pettersson i ”92 kyrkor har hållit honom sysselsatt” säger:

Det är till och med så att en höjdrädd journalist inte förmår att anteckna på den höjden…

Okej det handlar inte här om svindleri utan om svindel åt det positiva hållet med ett så kärleksfullt porträtt av en man som lägger handen på sin sista kyrka och själv säger:

Det finns inget ställe i hela världen som har så många kyrkor på så liten yta som Gotland. Det är ett världsarv som är oskattbart…

Två berättelser med en sån tyngd från kyrkans värld ett från botten och det andra verkligen i höjden – eller från toppen!

Horisont fortsätter med mer tyngd… i form av tyngdlyftning! Christer Nilssons svettigta pulstagning på och om Carita Hansson som gör mig så positivt utpumpad efter fått inse att hon slagit ofattbara 131 svenska rekord. Offrande envist.

Alla dessa tre artiklar har dessutom min favorit fotograf fått vara med och fånga och då blir det liksom en fint fokuserad berättelse i berättelsen = Karl MelanderF O T O G R A F !

Tidningen har som extra bonus småplock och mycket annat matnyttigt (!) i mysigt hanterbart format – och så då jag som nybliven prenumerant! Oj vilken uppoffring! De investerade 99 kronorna betalde sig redan mellan sidan 14 – 38 i detta Nolltoleransnummer.

Grattis säger jag till övriga läsare som förstått denna lilla tidnings storhet långt innan jag nu gjort denna insikt själv – samt grymt grattis till annonsörerna. Trovärdigare miljö för era budskap och lika titt- och läsvänliga som resten av innehållet blir det – i alla fall i min Horisont!

Horisont nummer 13

PS: Detta erbjudande föll jag för – nu kommer nästa nummer först i slutet på maj… det kommer bli en skönt passande väntan 😉

http://www.horisontmagasin.se/2015/02/09/tre-nummer-av-horisont-for-99-kronor/

IMG_5339

https://www.facebook.com/horisontmagasin?fref=ts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *