Snack med gubben med mest soltimmar!

Men hallå där Hoburgsgubben…

…du vann ju solligan i år med många strålande timmar… hur bränns det!?

Kan absolut icke klaga – är skönt att skina i glansen och omåttligt många har ju varit här och solat ikapp med mig!

Foto: https://www.svt.se/vader/fragor_och_svar/solligan-2017

Nu var det ”tekniska problem” som gjorde att den vanliga mätstationen i Visby slagits ut – men du hade väl vunnit ändå va´ !?

I Visby har de en skyddande rätt nybyggd mur kring, ja den kom väl till på 1100-talet, och i skydd av den så kan ju tempen bli rätt hög ibland. 

Dessutom ligger ju tekniska nämnden där inne i staden så de har väl säkert gjort nåt beslut för att stå ut… men här pratar du med en Ödmjuk gubbe med miljarders år på nacken så jag är vinnaren i längden!

Ja många år på nacken och näsan har du – hur har du kunnat skydda den yttersta nästippen, ingen sveda där!?

 Naj du, jag har vid turisttoppar och inspektion förstås stått mot solen i mitt gamla väderstreck, men så fort det varit folktomt så har jag glott både hit och dit och fått svalkande skugga, stretching och gymping ger gott gry i gamla gubbar också!

Hur har det varit med vinden då… inga förkylningssymtom !?

Ha ha, har hållit mig feberfri tack vare en halv böj då och då, ja 37,5 renat kalk är fint i fossilomloppet!

Nu kommer vintern med mindre nyfikna på din utsatta plats – vad pysslar du med då?

Nja, nog är jag på min vakt alltid – nu gillar ju jag besökare från världens alla hörn, det är älskvärt.

Men jag får passa upp för häromdagen såg jag en Fårösundsbo som ville ta över min roll för att sno med sig posen samt solen till norr… men det blir nog bara ett blekt försök.

Foto: Glada Gotland

Okej, tack för pratstunden, nog bäst vi lämnar dig i fred så du kan ladda för kommande säsong med mera. Men vilken musik lyssnar du på under väntetiden… Gamble Valu!?

Nu ska du inte vara fräck… och dessutom hittar du inte mig alls här på Snygga Sudret, i alla fall inte den 12 0ktober då är det helt Hoburgsgubb ledigt …då sitter jag med mina sköna stenvänner i Friends Arena ♥ och får rart rullande Satisfaction.

Dessutom är Mick, Keith, Ronnie & Charlie mina gudsöner – dom har dock rökt och druckit mer kalk än jag – men de bjuder flott på god kärleksfull tårta och ohämmat tidlös härligt skyddad stofilmusik… jag har dessutom solklart alla deras låtar på stenkaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *