Tre trevliga trummisar !

TRUMMIS 1

Trum Rabbis

Det är den första fina skyltkaninen på Rabbis Records rart klädd i rosa äkta kaninpäls. Stod gärna i skyltfönstret på Stora Torget och längtansfullt spanade efter kunder.

Trum Rabbis förgyllde tillvaron i butiken och slog gärna en trumvirvel när affärerna gick riktigt bra – ja när när någon lyckligt hittade sin önskemusik de letat länge efter i vinylform – då smattrade den gärna förtjust på trumman och vickade på rumpan – kaninen alltså.

Ett tag så syntes han flitigt i reklam och var en äkta Duracellkanin så de mycket mindre dansanta och stundtals omusikaliska skivbutiksinnehavarna blev lite lätt sotis.

Men uthålligheten hos vår vän Trum Rabbis går ej att ta miste på även i dessa dagar, efter ha fått gå i förtjänstfull pension på norra ön så visar han gärna upp sitt register för både små & stora att än sitter takterna i som fascineras över hans trummande glädje!


TRUMMIS 2

Brian Downey

Nu när Rabbis Records skall ha sitt första möte 2018 för att såklart prata skivor samt försöka minnas andra rabbisar som förekom i butiken och förstås lyckade plattor som kom i rätta händer som kanske förändrade kundens liv – på ett positivt snurrigt sätt.

Vad bättre än att gå och se samt höra Trum Brian som föddes 27 januari 1951 i Dublin, Irland, spelade trummor med Thin Lizzy. Han var den enda medlemmen tillsammans med frontmannen Phil Lynott som var i bandet från att det startade till att det lades ner.

Och liksom Trum Rabbis är han gärna med och sprider skön musikglädje till oss Lizzy Lovers än idag!

Nu är det bara några dagar kvar till den största hyllningskonserten i Sverige någonsin, såväl artist- som publikmässigt, till Phil Lynotts ära.

I somras träffade vi, på Kings Call, Phils fantastiska mor Philomena i Dublin och hon hälsar till alla och hoppas på att vi får en fantastisk kväll.

Tyvärr kommer hon själv inte ha möjlighet att närvara, men det kan ni – om ni skyndar på.

Det finns nu endast fåtal biljetter kvar till King’s Call nästa lördag 6 januari, så se till att säkra en plåt till en magisk kväll om du/ni inte har gjort det redan!

Foto: Graham Lynott

Klicka på Philomenas affisch ⇑  för mer värdefull konsertinfo!


TRUMMIS 3

Ringo Starr

Foto: TT

Grattis Ringo, ja som numera vi mer än gärna numera titulerar Sir Richard Starkey.

Var med och trummade på alla The Beatles inspelningar, gjort ett antal soloplattor samt livekonserter med Peace & Love, fred och kärlekenstjänst.

Love you Sir Starr ! Och du kära lyssnare, lyssna njut och sprid budskapet kärt vidare !

Give more love
Give more love
It’s what we know we need more of
From the heart
Let it start
To spread to everyone
Now it’s up to you
There’s something you can do
Give more love
Give more love
Give more love


PSSST: Tre trevliga trummisar … visst finns det fler och mer musik kommer i alla dess former på Glada Gotland under året, trumvirvel på det !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *