Victoria calling!

Premiär!

Det är Victoria Krusell som blir först ut i Glada Gotlands nya skivavdelning att högst personligt presentera tre plattor + en favorit låt av ett och samma band.

Victoria pluggar just nu i Umeå till förskolelärare. Hon har varit med i ett band kallat ”Syster Nils” som bland annat körde Tant Strul låtar. Victorias instrument är bas.. Numera blir det mest musiklyssning genom Spotify men en fin bunt vinylplattor finns det i hennes samling som bara väntar på en fungerande skivspelare!

Victorias skivval: The Clash!

 

Tre Fvoritlbum!

 

the clash 1977

The Clash 1977

– ”Energin, det raka och det råa är det jag gillar med det här albumet.”

 

TheClashLondonCallingalbumcover

London Calling 1979

– ”Jag kommer ihåg när pappa spelade London Calling för mig första gången och jag fastnade direkt. Sen dess har The Clash suttit orubbligt på första plats. Det här albumet öppnade upp mina ögon, eller snarare öron, och breddade min musiksmak samt min förståelse för musik.”

 

sandinista

 Sandinista! 1980

– ”Det här albumet har alltid fascinerat mig väldigt mycket, på grund av att det är så spretigt med alla olika genrer. Jag tycker om känslan av att det inte finns några musikaliska gränser, det man vill spela, det spelar man, och ramarna av vad man ska vara för typ av band kan brytas på ens egna villkor.”

 

 Min Fvoritlåt!

london calling med skiva

– ”Jag tänkte först att det är väldigt svårt att välja ut en låt, men egentligen så är det givet, när allt kommer omkring så är det London Calling som ligger mig närmast. När jag för första gången hörde introt sätta igång och basen komma in så kändes det som att jag hörde precis den musik jag hade letat efter, men inte hittat. Där och då lades grunden för mitt vidare upptäckande av musik, och sen dess har låten stått som en stadig stam i mitt musikaliska träd.”

Victoria väljer

Tack Victoria som funderade, skrev och nu har presenterat sitt musikval – har du synpunkter och egna erfarenheter av The Clash så hör gärna av dig med en kommentar!

På måndagar och torsdagar  i november och december kommer du att hitta fler som gjort sina val här på skivavdelningen!

Glada

 

2 thoughts on “Victoria calling!

  1. Clash var världens coolast rockband. Attityd, budskap och musik. Något nytt och fräscht på varje nytt album. London Calling är mästeverket. Hade förmånen att se dom på Hovet 1980. Snacka om magic moment! Bra val Victoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *