Frelalalala! Hej på Er kära läsare…

…det var ett tag sen! Skifsan har haft paus från Glada Gotland-skriveriet.

Men nu & här dyker jag upp igen, lite ringrostig i bloggandet. Omgiven av adventsstjärnor, julejus och Luciaglitter i väntan på Tomten. För visst finns han/hon ? Eller Hen ??

Ja, i min värld finns Tomten! Han (som jag väljer att se det). Han som kommer glidandes på en sparkstötting, på gnistrande snö och knackar på dörren till barndomshemmet i underbara Dalarna där maten och godsakerna flödar och julgranen skymtar bakom alla julklappar (de flesta till barnen och möjligen något till mej, -JAA TOMTEN, JAG HAR VARIT SNÄLL, iallafall lite och ibland, stundoms).

Proppmätt (efter en första sittning av 73) möter vi den något till åren, fina Tomten att stiga in i hemmet som har allt vi behöver och mycket därtill ! Jag vet att jag är lyckligt lottad här i livet, jag tänker på de som inte har det lika bra … På barnen vars föräldrar inte mäktar nå förväntningar som ställs, media skriver att julhandeln slår alla rekord i år igen, alla har inte råd!

Jag tänker på dessa föräldrar som lider för att de just inte har råd, eller lust, eller förmåga! Jag tänker på de som inte har tak över huvudet, inte har mat för dagen, de som är satta att tigga för att överleva, de som vet att julen kanske precis som alla andra helger slutar i fylla, droger, slagsmål, övergrepp …. HEMSKHETER!!

Jag kan inte frälsa världen och jag kan inte mätta hunger eller skapa fred på jorden,…. MEN … jag kan och jag är VÄLDIGT TACKSAM för det jag har ! Och det hoppas jag att Ni också är förunnade att vara!

FRELALALALA  FIN ADVENT, GLAD LUCIA OCH GOD JUL PÅ ER !  ♥

Karin som Tomte

 

… Och sen blir det nytt år och då kan det hända att jag dyker upp igen.  😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *