Dagens drömlunch

 Helt plötsligt dök Pölsa upp i mitt huvud när min mage kurrade till vid lunchdags en dag. Oj det var länge sedan denna anrika mat serverades på ett fat i mitt hem, tänkte jag längtansfullt. Har väl direkt inte sett den ute på något lunchställe heller. Sedan Brinken stängdes tycks all husmanskost sprungit och gömt sig. Bruna bönor med fläsk är en annan som är puts väck. Stekt blodpudding med bacon en tredje – grymt god grisanrättning…men tillbaka till den pumpande pölserande längtan i knopp och på tungspets efter en rejäl tallrik Pölsa.

 När jag var i min välsorterade livsmedelsbutik, där jag brukar göra mina nyttiga matiga inköp, var det för tillfället slut i hyllan på en av produkterna som jag hade på min inköpslista. Vid det här laget hade jag förträngt min pölsapassion, ja den var inte med på lappen i alla fall. Pigga alerta butiksmedarbetare sprang genast för att kolla läget på lagret. Passade då på att låta ögonen aptitligt glo på allt annat som finns i både halv- och helfabrikat när du är matlat.

 JO… men där stod den helt plötsligt i plåt, min ”drömburk” och den var till och med äkta sådan från Norrland. Tillbaka från lagret kom snabb snabbköpsexpedit och jag fick nu den pasta jag skulle ha till kommande Lasagnette – den fick nu trängas lite i varukorgen med min funna pölsaburk. Nu skulle tungan äntligen få minnas igen.

mat 083

 På burkbilden fanns fin aptitlig bild samt serveringstips:

”Gott med rödbetor, stekt ägg och potatis”

”Värm med lite smör och vatten”…

…står det också under rubriken tillagning. Sedan fortsätter jag läsa innehållsförteckningen och tappade snabbt lusten…rena lungmoset. Mycket riktigt, så hette rätten förr! Korngryn i all ära men njurpaj som jag själv fått en släng utav gjorde att burken få stå kvar orörd som en rätt att minnas men inte finnas – i min moderna mage i alla fall. Ibland kan längtan och drömmar kvickt bytas ut mot den hemska innehållsrika sanningen.

 Tur att jag hade en burk Bullens Pilsnerkorv hemma – den är ju i alla fall bara full och fylld med nyttigheter…eller hur Bullen!

mat 084

 

 

One thought on “Dagens drömlunch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *