– ”Det kittlar dödsskönt i kistan!”

Mitt på absolut bästa plats på torget där i kulturhuvudstaden har den här vagnen fått flott tillstånd att rulla in och stå still för att få folk hungriga på snabbmat mätta fortare än kvickt. Observera att dekoren på vagnen matchar fint teglet på stadshuset och smälter ju in så fint i stadsmiljön!

Umeå 079

På menyn så hittar jag något som jag trots mina synder bland sådana här ställen ännu inte provat – rullpizza! Och det är klart att den är Äkta Svensk för jag befinner mig ju och mår Svensktoppen i Västerbotten!

Umeå 080

Det verkar vara full rulle på hela matsedeln men inga kunder ännu – kanske för tidigt eller kallt denna vårvinterdag. Men det verkar vara vid rätt rusch rätt omtyckt och populärt att rulla i sig saker för både köttätare och veganer här i Björkarnas stad.

Senare på min resa på väg hem till ön så slog snabbmatshungern till och jag hittade denna smörgås till salu vackert dold i lockande lyxförpackning. En tugga av den och det enda som rullade var båten. Smörgåsnissen, nu i det lite mer påkostade restaurangtorget, måste ha lämnat hela sin kulinariska fantasi hemma…eller var detta leftovers från tidigare buffémeny? Sjön suger!

Umeå 084

Annars gillar jag människorna som har dessa snabba ställen där de steker, kokar, fixar, trixar och mixar till en så otroligt maffig matig meny. Inom loppet av några få minuter har de trollat fram de mest fantastiska anrättningar att få full njutning av – vill verkligen ge en björnkram som tack för god aptit!

Umeå 028

 – ”Det kittlar dödsskönt i kistan!”

Härligt livsbejakande matuttryck – eller hur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *