Flytt och flyt

Flytt 1:

I veckan som kommer så tar 9-Liv Kattloppis, som idag ligger utanför Söderport, ett stort kattsprång norrut i Visby. De flyttar till Herkulesvägen 4 och får sina lokaler i gatuplan som gör det mer lättillgängligt för folk som vill lämna saker dessutom gott om P-platser till kunderna.

Eva Jonsson står och myser ikapp med Tomtarna på julhyllorna. Även det är stökigt nu i flytten så är det spännande och mer lättarbetade ytor att vänta både för kunder och personal. Allt överskott går till  vård av alla hemlösa katter på ön. Så vill du ha en spinnande jul så skall du tassa norrut – öppet från och med fredag den 29 november. – Det Mjaouar vi på!

Kattloppis 007

Flytt 2:

 Flytt nummer två är tillbaka i tiden , närmare bestämt till 60-70-80-tal och då är det Final i Musik & Sport Quiz som arrangeras av Sune Nilsson och Håkan Holm with friends på Etage i Visby. Det var sex lag som gick vidare och nu skall alltså tre lag som får stå på pallen utses. Jag vill lova att det kommer bli en spännande eftermiddag med start från klockan 16.00 till cirka 20.00 för de tävlande men också publiken. Kom och var med och heja och svara du med – det kommer vara minst lika spännande på läktaren som på plan!

Som extra krydda utlovas även livemusik av duon Erik &Albin som kommer köra tidsenlig musik… undrar om bandet bjuds på Sportdryck då!?

Höst med fönster och mönster 042

Flyt 1:

En nybildad grupp i veckan som har fått ett riktigt flyt på Facebook och snart 1.500 följare på ett litet kick, eller kanske heter det klick för det handlar om gamla fina Visbykort!

Glada Gotland frågar initiativtagaren till sidan, Greger Fuchs om hur sidan kom till, hans roll i det hela,  samt om hans ö-bakgrund

– ”Jag har både bilder från eget lager och dessutom en massa vykort. Men några kort har jag även tagit från Wikipedia, samt hemsidor kopplade till Visby. Kort och bilder säger ofta mer än 1000 ord. Reklam var på 60- talet ganska okänt, men påverkade när den kom mycket. De är tidsdokument.

Jag bor idag i Västerås. Har ett antal kusiner och någon moster kvar. Jag besöker ön mellan 2-3 gånger per år. Min favoritplats är ofta Visby innerstad, med att träffa kompisar och prata om förr ger alltid minnen. Sidan ska och bör inte vara personfixerad. Därför är min egen del nedtonad så mycket det går. Jag ställer inte upp på bild de som vill ser mig ändå på FB.

Jag kan omöjligt välja någon bild hela tiden kommer nya intryck och minnen. Jag vet inte hur många eller hur stort detta kan bli. Men en sak är säker – minnen stärker vår självkänsla och Visbys minnen har bara börjat.”// Greger

PS: – ”Mina föräldrar som både var fotografer startade ”Studio Fuchs” . 1960 i och med rivningen av kvarteret flyttade studion till Wallérs Plats ovanför Juniviks Foto. De var både två firmatecknare och Birgitta Fuchs var Sveriges första att ta Mästarbrev i fotografyrket.”

Almedalen

Glada Gotland har ändå nöjet att exklusivt få visa en bild… ett motiv som kanske är det mest vanligt fotograferade i Visby, men vi lovar att om du går med i gruppen så lär du få se både ”vanliga” och ovanliga bilder, vykort, skolfoton med mera som fylls på från fotonostalgiska medlemmarna. Tack och lov att det finns och alltid har funnits duktiga fotografer som har fryst ögonblicket med värme!

https://www.facebook.com/groups/530730603688025/?fref=ts

 

 

Flyt 2:

Vilken glögg är godast… ja så här inför Första Advent och första ljuset skall tändas (nästa söndag) så skall Glada Gotland förstås ta reda på det. Än så länge så har jag fallit pladask för 13 med kurbitsmotiv… trots att jag ännu inte fått smaka på den! Tänk att även jag kan hålla mig. Nu undrar jag med spänning vad Dalkullan Karin kommer skriva för gott om denna glögg nästa  Frelalalala…  för hon kan väl inte hålla på sig, eller!?

BLOSSA-13-Dalecarlia-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *