”…god moral, gott humör och illustrationer av högsta klass.”

Grattis Kalle Anka 80 år ung…

…och tack för några minnesvärda stunder tillsammans med dig. Ja inte bara i pappersform där jag från sida till sida läste varenda pratbubbla när du & Co hade något kul, fuffens eller riktigt dråpligt er för i den alltid efterlängtade och häftiga serietidningen!

Kalle anka serietidningar

Du räddade också roliga timmen i plugget när jag fraktade med familjens Super 8 projektor och rullade igång de två filmerna som vi hade på lager varav en i svartvit. Det blev förstås succé eftersom tecknat på sin höjd visades till jul på teve.

Filmprojektor super 8

En av filmerna fastnade i projektorn och smalt förstås  framför den mycket heta lampan. Den malören uppskattades extra av den mycket kräsna klasspubliken som applåderade högt, kanske lite av rädsla, för det såg ut som ett vulkanutbrott och luktade bränd näbb…men lugn, det var ju bara Walt som smalt!

Kalle anka film

Trots att du saknade byxor så var du rumsren, moralisk och inte ett dugg farlig, även om du kunde bli riktigt förbannad och väsa ordentligt med allt vad fjädrarna höll ibland. Men föräldrar och lärare hade fått förmaningar av experter att du Kalle var en riktigt hälsosam bekantskap samt nyttig läsning för alla oss ungar – inget kvacksalveri här inte!

799px-Brasklapp

 

Förutom dina brorsöner så var det många tokigt härliga figurer att glädjas åt och Oppfinnar Jocke fick verkligen fantasin och experimentlustan att flyga iväg lite extra!

Oppfinnar-Jocke

SÅ ETT KRAFTIGT KVACKANDE GRATTIS på dig kära Kalle ♥  Se upp för häftigt firande!!

kalleanka80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *