Varmt välkommen till svenskheten!

Nationaldagen skall firas – jag går all in och drar på mig ett varsamt sparat par av mina Gul & Blå jeans modell 1966, brallor med smak som ännu sitter perfekt över min bak.

Gul & Blå jeans

– ”Men hallå där!” …

… säger säkert vän som har ordning på baksaker:

– ”Det där är ju ingen gubbända utan här sitter jeansen sött på nån med rött nagellack!”

Jo, så är det, vi män, åtminstone jag, har ju liksom förflyttat baken fram till magen som nu är lika rund som röven än gång var. Så här får lånas in passande modell för utfyllnads skull! 😉

Hur som helst så kom första paret av Gul & Blå jeansen redan 1966 och en hel del modeller med amerikanska namn poppade upp på jeanshimmelen. Här är det till och med lite fet rock med Elvis som gäller och han trakterade säkert stålkam i sitt brylcremes stylade hår. Fast en äkta svensk polkagrisklubba från Gränna fixade förstås svenskheten extra gott!

Annars så bjuds det upp på sina ställen till äkta svensk dansbandsmusik  – då gäller det förstås att ha ett lockande namn samt speciellt att scenkläderna, med eller utan jeanstyg, sitter snyggt mellan ackorden. Tycker kanske att brallorna är lite väl senapsgula på gossarna här, men vill man pröva att ligga som en korv mellan bröna så är det väl passande!

– ”Får jag lov!?”

Gul & Blå Dansband

 Men det gäller att föra sig på golvet och rätt låt måste bandet se till att spela när det bjuds opp… annars åker de kanske på en propp!

Tre gul och en blå

 Den optimal Nationaldagsdrycken att bjuda på är förstås Carlshamns Flaggpunsch –  lika sött och gott som ett dansband! Praktisk ljummen fickplunta – om nu inte brallorna är fööör tajta förstås!

Men du vet väl att denna svenskaste av alla svenska drycker idag tillverkas i Finland.

– ”Kyllä!”

http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=588

Punsch

Men det är väl så det skall vara – vi delar med oss av recept, idéer och traditioner och öppnar i vår tur våra gränserna för en skön brokig blandning samt influenser från alla håll och kanter. Nyfiket, modigt, mänskligt!

Varmt välkomna alla Lattar 

latte3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *