I naturlig takt med miljön.

Glada Gotland har haft turen och nöjet att stöta på folk med äkta vetskap om saker/tillstånd som de egentligen ÄR och som vi andra vanligt skolade tagit till oss genom diverse gammal mossig kunskap vars teorier nu sakta men säkert faller sönder. Eller!? 

Vilken tur att vi här och nu – i sista upplysande suckande sekunden – får höra sanningen. Det är aldrig föööör sent.


Del 3:

M i l j ö t a k t e r

Hej där Fröken Mil Jön – hur står det till med det naturliga?

Alldeles utmärkt – ingen förändring på mig inte, lika fräsch som vanligt!

Men många påstår ja att du fläckvis är rätt risig samt inte fullt så cool, alltså isig, som du borde vara!?

Ähh – lite har jag väl töat och smält   – men det är ju bara efter ha fått så het uppvaktning av alla nyfikna polare på mina poler.

Jo en del andra tycker du ju är rätt tråkig och farligt knastertorr men villigt tänder på dig själv liksom – eller genom bara en för stark solstråle.

Är lite av en torrboll just nu – kan erkännas. Till och med så torr & tråkig så snart kommer mina mysiga moln släppa ifrån sig tårar – var så säker… men det ÄR Glädjetårar!

Du ser, ursäkta uttrycket, väldigt plastig samt skräpig ut fläckvis med dina konstgjorda klädsel – var är din naturlock!?

Plast är hållbart och fint – behöver inte byta så ofta då och alla förpackningar kan faktiskt användas på nytt – så va inte så näsvis!

Hur står det till i dina alla sjöar då – fisken verkar tunn och rätt… torsk!

Jag äter skaldjur varje dag och viftar gärna glatt på min fina fiskstjärt – dessutom har jag en guldfisk i en skål hemma – den gör mig bubblande rik.

Luften då – alla utsläpp från flyg som far kors och tvärs över oss – var landar det!?

Just nu lyfter det ju mindre plan för att piloterna vill ha mer – så då ser du, en strejk då och då och hela himmelen blir äntligen blå … så att säga!

Drivmedelspriset – har det gjort så att mindre bilar trafikerar våra vägar och att chaufförerna letar efter mer gröna rattar?

Priset gör nog att några går på pumpen när de besöker pumpen – men vet du hur det går till när ett elbilsbatteri kommer till.

Jag rekommenderar naturbilar a´ la´ Flintstones till alla. Naturligtvis med gotländska kalkstensdäck – en kommande succé och fler brott kan göras utan att det är ett brott. Dessutom aldrig punka.

Foto: https://www.andersfrihamn.com/

Hur ser du på Greta Thunberg – hon har ju fått träffat många av världens ledare med sitt budskap och visdom och försöker lära dem samt oss mer, att vi måste agera tillsammans, men blir kraftigt mobbad av vissa… korkekar!?

Tänker du på Hans & Greta, sagoparet som använde stenar och kottar, naturmateriel, för att inte gå vilse i skogen. Men visst var de väl elaka mot Häxan som gick upp i rök… luktar fisigt gjort utsläpp där än. En stygg häxa gör nog mer nytta en en liten fjärt.

Så du är med i mobbingen då?

NATURligtvis inte – ville bara skoja, klart jag känner Greta The Great – men de korkade under korkekarna är så få och små samt hatiska men en dag blommar de nog ut de också.

Deras frusna hjärtan tinar nog upp ska du se – och de är alltid välkomna tillbaka till verkligheten! 

Kära Mil Jön –  men du själv verkar verkligen svaja i dina försök samt påståenden – liksom du dansar iväg från svaren… lite onaturligt och i otakt

Nä du – så är det inte – jag är väldigt populär på scenen – Natural Born Woman – säger alla som vill fjäska – sånt gillar jag.

Dessutom är det DU som FÖR och jag mår gott när DU dig UPPFÖR.

Tar du snedsteg så kommer det att straffa sig och göra ont länge länge…klick klack adjö & tack!

Se bara till att njuta och bjuda upp mig på ett vett & etikett sätt – då får du fortsatt lov – jag får nya fina knoppar samt löv och alla tillsammans får vi LVE.

Frågor på det!?

Tänkte väl det – du njuter vi i naturdansen – tillsammans!

Tack Mil Jön – så klart vi vill vara med från minsta gräsrot till pampigaste trädtopp  – ja till och med utan skor!

https://www.youtube.com/watch?v=CKPZ_AK5wAs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *