Manlig metamorfos

…eller på seriös span efter (för)svunnen pojkaktighet!

002

Vad är det för förvandling som vi män gemensamt tycks få genomgå när en magisk tidpunkt i manslivet inträffar!? Den är inte markerad i almanackan och jag misstänker väl att processen är rätt så utdragen, absolut inte med hjälp eller support av en god fe som med sitt trollspö gör dig till en ständigt ung fager prins som gör att du alltid i alla sammanhang kommer inridande på en vit vacker häst när fina fen snabbt effektivt har viftat med det magiska spöt så sköna stjärnor gnistrar.

Här är det mer tvärtom och en åsneliknande ritt där ändringen är kanske inte alltid är till din fördel. Säkerligen mer som du får ordentligt med spö eller som om en meteorit tungt faller rakt i skallen på dig från skyn – men för all del även om det gör ont och svider till lite så gäller det ju ljuvligt manligt att njuta av det du har… har kvar.

Och det som förändras är väl bara att acceptera men visst är det väl tillåtet att underligt undra och fint fundera. Ta bakdelen till exempel, vart tog dina förut så fina sexiga skinkor vägen? Då så mjuka och sköna att sitta på och vicka upphetsande med på din väg i livet, vart tog de vägen!? Att gå från skön skinka till ett praktarsle är väl ingen hit. En del av mina forna kamrater tycks även ha flyttat bakdelen till framdelen och stoltserar nu med en kul mage – hur kul och snyggt är det? Min är inge kul, ser ju inte min enögde huvudkamrat där nere längre, känns avsnoppat.

Nu lockas ”den” inte heller fram av söta sockerbitar eller pudrade puddingar, nu måste starkare effektivare pastiller till för nu törs jag icke vägra Viagra för att helt hamna i obestånd. Trots att ögonen alltid och ibland hon där faktiskt, mot alla odds, ibland villigt säger JA så säger ”han” ändå NEJ och hänger där och dinglar som en slapp förkyld springgrabb när det är dags att leka grosshandlare och gå till handling. Inga lock- eller extrapriser bjuds det då på, då gäller det att ta för sig av det som bjuds av sortimentet!

Andra saker som dock växer väldigt villigt och finns flödigt och fagert av, i alla fall värmer det gott med buskiga ögonbryn. Dessutom dubbelt skönt med hår i överflöd i båda näsborrarna och till och med öronen är nu varulvsbeklädda. Det är bara där oppe på knoppen som håret tycks ogilla att frodas och gro så schampoflaskan verkar räcka länge och längre nu när det blir kortare och kortare, men mer tvål går åt förstås så någon besparing av dessa skummande detaljer går det heller inte att trösta sig med.

På tal om näsa och öron så verkar det i alla fall som om de delarna rikligt börjar bli större, växer till sig helt enkelt, men det är väl bara fördelar att kunna lukta/dofta och höra än bättre nu när ögonen ständigt vill tillkalla optikern men har svårt att hitta dit på grund av allt otydligt och sudd på vägen.

Men trots allt och upptäckten av kroppens förändring så fungerar i alla fall hjärnkontorets barn/ungdomsavdelning, precis som den aldrig stängt av så även om jag ser en bild i spegeln av en mogen man, läs gubbstrutt, så bubblar det oförändrat av hyss där i den något förändrade kroppen.

Så ta inte miste, även mogna män är lekfulla och far runt som pigga Porschar, eller som min lillebror, som även han förvandlats betänkligt i karossen med mycket modererad aktersalong, men kör på pojkaktigt på som ”ingenting har hänt”

003

– dock förstås mycket, snygg, trygg och säker som en vacker Volvo… XC60, säger han själv, mysig välbevarad utan anmärkning Amazon säger jag!

One thought on “Manlig metamorfos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *