Mannen på 100-lappen har många vänner som skönt sticker ut!

Om det är någon botaniker och naturälskare som jag beundrar så är det helt klart Carl von Linne´ – mannen som gjorde resor runt om vår värld samt hela Sverige och även hade sina vakna utmärkta observationer i ämnet på Gotland. Går fint att läsa mer om här:

http://www.bildweb.se/LHLtest/LHL05/LHLgotland/extra/Linnekarta_svensk.pdf

Själv är jag så långt ifrån honom som jag kan komma – riktigt novis i ämnet även om jag försöker följa hans fotspår och få fason i min egen lilla  minimala trädgård. Ett fint sätt att göra detta på är naturligtvis i De Badande Wännernas trädgård – här finns inspiration som  verkligen växer vackert.

http://www.visbybotan.se/index.html

Medeltidsveckan 2014 031

Dessutom har de en fristående Facebookgrupp Visby Botaniska Trädgårds Vänner som kittlar sinnen och trädgårdslusten som du hittar lätt här:

https://www.facebook.com/groups/206986006051922/?fref=ts

Där har jag fått fina växttips och kunnat fråga mig fram när det helt plötsligt börjat växa i rabatten där hemma något som jag absolut inte själv planterat och då kunnat noterat namnet på – men helt plötsligt så stod denna mycket bländande vita blomma upp och lyste så tjusigt ! Men vad är det!? Vad heter den?

Small Faces 005

Svaren kom snabbt och först av lite blandade art – men det var nog för att mina foton var oskarpa. Men senaste budet och det som klingar klarast är att det är en Praktklocka! Kanske har fröet kommit flygande i vinden eller blivit hittransporterat av en fågel – det spelar mindre roll men den pryder sin plats och verkar blomma än mera nu när andra växter börjar vissna eller gå mot vila.

Fler vackra blommor som växte sig högt från gatan mot ett staket med gamla fina hus i en annan medeltida stad – såg jag i Söderköping. Så nu kommer en ny fråga och utmaning – vad heter dom? Kan passa mot en grå tråkig bit av vår trapp där jag bor.

Somms 155

Det går att få än mer info på hemsidan som ger dig möjligheter för träffar i det gröna med mera – du behöver inte ens ha gröna fingrar för att klicka här – bara att njuta av prakten!

http://vanner.visbybotan.se/start

bubbel 007

Och du… lägg till en Selma så blir du medlem och kan hålla Gotland Grönt – nä det är ingen politik i det – bara bra bevarande av botanik!

http://vanner.visbybotan.se/medlemsansokan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *