Öppna burken och släpp ut Happiness Stan igen!

Nu har jag äntligen kunnat öppnat den nygamla väldoftande tobaksburken och tagit mig en rejäl sniff & dos av den efterlängtade Odgens´ Nut Gone  Flake – tobaken som visserligen gör att mitt ansikte blir mycket mycket mindre men det är en biverkning jag gärna modsigt och modigt tar med hela min nostalgiska näsa!

Small Faces 018

Ja det hela handlar egentligen om en vinylskiva med så läckert runt flakefodral som släpptes första gången 1968 med Small Faces på skivmärket Immediate IMLP-008 ett skivbolag som riktigt spårade ur men har en spännande historia och stort stall med spännande artister  – kan du kanske läsa om vid annat nyfiket tillfälle!

http://en.wikipedia.org/wiki/Immediate_Records

Small Faces 017

Första sidan på plattan är väl rätt ”normal” och så skuttande skönt glad med en riktigt lat söndags eftermiddag som avslutning – här lekfullt framförd på passande videorulle:

Så vänder vi på bladet… eller skivan och vad hittar vi väl där. Jo en riktigt härlig fantasifull berättelse där en sagofarbror läser högt för oss och bandet bankar på så behagligt med fina musikaliska takter – bara att luta sig tillbaka komfortabelt och njuta av det lite puttrande psykedeliska burkljudet!

Small Faces 022

 Stanley Unwin heter han som läser så skönt om ”Happiness Stan” och hans sökning av meningen med livet! Så glad att jag åter får höra historien och glad att jag åter får röka fritt – fast bara på låtsas förstås!

Small Faces 021

Tack till Vinyl-Peter i Hammarby Sjöstad som bjöd till och gjorde det möjligt för mig att åter få fingra på plattan – and thank you boys in Small Faces for makin me Happiness Clarence – en mening med livet det är härligt berättande vinyl det!

Small Faces 024

PSSST!

Har du rök- och/eller ännu värre V I N Y L F Ö R B U D där hemma!? Låter dig i så fall fritt här få smygmysa gott tillsammans med Kungarna av pop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *