Spara eller Slösa – en fråga om förtroende!

Nu skall jag äntligen slösa (!) några rader på boken som får mig på ett så ”konstigt” humör – vet nämligen inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser om de 365 olika sätten att sätta sprätt på skattepengar – här generöst utdelat under årets Almedalsvecka till de som taggade #någonannanbetalar

Almedalen fredag 2014 026

Nu pratar vi mycket mer avancerade transaktioner och fantastiska påhitt än de så oskyldiga figurerna Spara & Slösa som förekom i tidningen Lyckoslanten stod för – det var ju trots allt eget kapital eller veckopengen som det handlade om att förvalta eller sätta sprätt på.

spara och slösa

Nej nu är det moderna tider och Martin Borgs har i sin mission som självutnämnd slöseriombudsman granskat hur spenderbyxorna ser ut över hela vårt avlånga land idag av de som skall förvalta de inkomna skattepengarna.

Det är sannerligen lätt att vara generös när det handlar om andras pengar – Martin försöker få oss att förstå vad som händer ”när någon annan betalar” !

Almedalen fredag 2014 024

Visst skall det väl dock satsas på vissa saker i vårt samhälle för att vi skall vinna men till vilket pris och just det, vem betalar och vad för fantastiskt hållbart satsas det på!?

Förhoppningsvis blir detta också något av en lärobok för att undvika tokiga misstag i satsningar som föga gagnar kommuninnevånarna i vilken region eller kommun det än må vara.

Tyvärr verkar det dock som om samarbete och lärdom över landskaps- och kommungränser varit och är starkt begränsade. Alla vill göra intryck, bli mästare och kör sitt race med effektiva skitsnygga skattepengarskygglappar.

Sedan Martin var här på ön i juli så har han satt fyr på sitt eget frodiga skägg och haft en rykande het premiär för en film som finns fritt att beskåda på Youtube

Skaffa gärna boken – jag lånar dessutom gärna generöst ut mitt exemplar – hör av dig!

Eller luta dig bekvämt bakåt och kolla in filmen här där du får några fina exempel på ”investeringar” på dina och/eller andras skattepengar:

Hur det gick för Martin här på ön under Region Gotlands anordnade Almedalsvecka 2014 kan du se och höra cirka 54:50 in i filmen.

 Där kommer också en fin förklaring till anledningen att det är en clownklädd slöseriombudsman vi stundtals får se rumla runt om i den svenska skattepengarmanegen.

Puh och hu kan sägas om många av bokens 365 inslag – eller – ”Ha Ha Said The Clown”

Jag tar hjälp av Manfred Mann för att avsluta detta inslag lite glatt musikaliskt i typisk 60-tals stil. Fast även om låten är glad så ser killarna i bandet måttligt roade ut, visste de redan då vad som var på gång…eller!?

Glada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *