”Spelet som tar med dig på en kul resa…”

Här far både damer och herrar fram i skidspåren för nutida och framtida segrar med glid som stavas guld – fasen så imponerande och faktiskt en glädjetår från soffpotatisen. Sport när det är som ärligast och härligast.

Själv har jag dock ofta en glimt bakåt i spåren och gläds med forntida minnen. Nu kunde jag till och med få glänsa lite med mina ständiga nostalgiska kunskaper som brukar vara av musikalisk art – men i fredags visade det sig att det går muntligt och teoretiskt lika fint i brokigt bråkigt blandade ämnen!

Av spelglada Karin med sin mysiga Mats så fick jag och hustrun fin Alla Hjärtans Dag present i form av spelet RETRO som vi efter lite lätt kärleksfull mat & dryck kunde sätta våra ivriga spelhänder i. Hade hört talas om det och så fick vi då en full ask att njuta tillsamman med lekfulla vänner framöver…eller bakåt.

”Spelet som tar med dig på en kul resa från 1950-talet till 2000-talet” står det på asken och det kan Fantomen, Lisa & Sluggo med flera figurer rätt så retrosäkert intyga. Lätta regler, fina färger och spännade frågor att få minnesarkviet att tända till på. Dessutom papper och penna för att fylla i FEM av Tidernas populärarste krukväkt till exempel… …Eller Tidernas värsta… Tidernas mest älskade… och så vidare med flera av Tidernas gång!

Hade dina spelkamrater skrivit samma som dig på sitt papper i sina noteringar så blev det extrapoäng samt många aha och skratt för alla tokiga tankar som dyker upp under resans gång. Så ett personligt frågespel är det och att bjuda på sig själv är väl det härligaste som finns – dessutom extra roligt på allt tokigt som du och dina med- och motspelare helt plötsligt minns!

Vem vann då denna Premiärbatalj!?  JO…spelaren med bäst valla för kvällen var faktiskt JAG… Retroguldmedaljen känns skönt att bära och jag längtar redan efter nästa omgång! Men visst kändes det som det var ett stafettlag med taggade ”åkare” runt retrobanan där alla gjorde sitt bästa för att resan verkligen nu blev så kul som locket lovade – så Glittrande Glänsande Guldstoff till er alla kära spelkamrater!

retro 003

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *