Vad är V?

Jag vill gärna börja med en justering och ny fundering om mitt inlägg om A som jag ju påstod stod för A-vlopp! Nu är är det kanske så vid närmare granskning, ja kolla riktigt noga på locket på bilden här nere, efter ha putsat bort lite vintergrus, att det har en än mer naturlig förklaring och riktig fin f-A-kta kommer här:

A:et på brunnslocken över hela Sverige är gjorda i ett gjuteri som huserade i en stad vars namn börjar på A… Jag har själv besökt gjuteriet när det var igång… A som i Alvesta… då fick du svaret på ett av alla vardagsmysterier… Hälsning Johan gnägg G

Då kan det också vara en hemlig trollsk tunnel som flitigt, utan att vi nästan märkt något, används av A-lvesta sonen Joe LAbero!? När han trollar bort saker ”spårlöst” så göms de kanske i denna tub. En del av det borttrollade har väl i så fall lyckats smita upp och startat ett eget liv här på Gotland långt och fritt från denna Alvestaillusionist och mynnat ut i verkligheten här!

Ta elefanter till exempel, trång förvisso, men det gick. De har ju varit riktigt synliga när de snablade sig fram på Cirkus Brazil Jack. Men framförallt alla duvor som ju tycker ringmuren är mer magisk än Herr Laberos trick i trollhatten, de har verkligen fått flax och mutat in murfäste ordentligt. För att inte tala om alla, först då tama vita, nu vilda och vackert bruna, kaniner som hoppat upp och spritt sig över hela ön!

Nästa gång vid mina undersökande promenader så måste jag hålla mig mer till fakt-A och kanske kan vi Smålandssugna använda oss av denna direktväg till A-lvesta, helt A-vgiftsfritt förstås! Eller vad säger du Johan!?

Bokstäver 2 008

Just-D var ett band som introducerade hipphopp på svenska så när jag får syn på skylten med bara ett D på så är det då D jag tänker på!? Under skylten ligger en hel ra-D med klädaffärer så D-et måste ju tillhöra någon av dem. En av butikerna kan tänkas vara lite hipphoppig. En nog mer åt gubbrockshållet, ja de har till och med haft T-shirt med en gammal tunga på. De övriga butikerna är lite mer av svensktopp(ar).

Nu verkar det vara så självklart och tufft av våga korta ner sitt kanske långa och ej så smakfulla firmanamn med en kort variant så D får räcka. D-u får kolla in nästa gång där på Öster C och säger kanske Just-D, jag visste vem D-et va!

Bokstäver 2 001

 

Annars är min favorit bokstav M och den finns det M-ycket av på shoppinggatan fra-M. Visserligen verkar M pola ihop med en den ena och en den andra och vet liksom inte var M hör hemma, först eller sist? Men det gäller inte den M som jag bor ihop M-ed. Hon är bara sig själv heMMa hos oss det är M-ycket M-ysigt!

Bokstäver 2 006

 

Bokstäver 2 007

 

Bokstäver 2 004

Till sist en fråga – vad döljer sig under denna fina fyrkantiga V skylt i gatan som du säkert gått över utan att fundera V-idare över…gör det gärna nu och sänd in både fakta och fantasi samt gärna även tips på fler bokstäver som får det dagliga livet att formas så V-ackert för oss!

Bokstäver 2 010

 

 

 

One thought on “Vad är V?

  1. Under detta V döljer sig en stång som leder till Världens Viktigaste liVsmedel som Vi hanterar Varje dag i Va branschen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *