Skraj av paj

Jag hade tur som tillsammans med M kom iväg på den sista föreställningen av Sweeney Todd i lördags, presenterat och serverat av Gotlands Musikalkompani engagerade ensemble. Gotlands Musiken satte dessutom Londontonerna klart fast dimmigt!

Tur och tur förresten, jag lär nog inte käka paj och/eller går och rakar mig på salong på mycket länge. Skräcken och ”äckel smaken” sitter kvar långt ner i halsen som jag ju också i övrigt vill ha kvar i helt skick ett bra tag till!

 Matfusk har ju det gnabbats och gnäggast om i spalterna rätt mycket på senaste tiden, precis som om det skulle vara någon färskvara. Nej här, redan i mitten på 1800-talet, hade de en sofistikerad och lönsam pajshop som serverade de innehållande… häst? Nej – Präst välsignat mycket godare. From smak.

Dock ännu mera mera mat av en Advokat. Hur man får fin fason på en Baron…och så vidare. Vilket yrke det än var på offret hos demon barberaren så passade de utmärkt som fin fyllning i de ”populära” pajerna. Stanken från bageriets skorsten var dock mer än hemskt påträngande och smaken gav också vissa kunder konstiga krystande kropps känslor!

Allt serverat med dans, sång och Fleet Street inlevelse med ganska enkel dekor men desto mer uttrycksfulla texter och miner hos små och stora skådisar,  ja till och med i fryst form!

Sweeney Todd

Jag såg även Cabaret här i Bomans Bunker får några år sedan och är stort imponerad av att dessa glada amatörer är så proffsiga. Låt dem gärna ta steget till Wisby Strand nästa gång och framför allt gå och se dem i vad de nu än hittar på vid kommande uppsättningar, fyll lokalen – lär bli allt utom paj!!

Paj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *