Vilken härligt cool vecka det varit…

…började förra lördagen men ”världens kanske viktigaste tävling” som visade sig vara riktig välarrangerad med många plattvändningar så det fanns igenkännande toner över allt. Jag talar förstås om Popgiss = Mellangiss = Musik Für Alle! Hela 82 lag med 4 personer i varje helspände öronen men i övrigt tycktes slappna av och njöt av denna magnifika tillställning. Tack till Örjan, Lars, Niklas och Tomas (på bild här nere) samt det härliga gäng som jag har äran att ingå i. Kanske bäst av allt var att folk som tidigare suttit spritt som åhörare ”på läktaren” nu bildat nya lag och fick känna på den härliga känslan att delta och få en placering. Skit samma om du kommer först eller sist, mängden av utbud av musik gav ju oss alla en kick …det är coolt!

SIN lag 2

www.popgiss.com

 

Äntligen har jag varit på vinden och plockat ner kartonger från bortplockade leksaker som mina numera ”vuxna” barn vuxit ur, ja inte fasen kallar jag min äldsta 14-åriga son barn mera sen han börjat dricka kaffe! Hur som helst hade jag glömt bort att där stod de sakerna och jag fattade att de längtade efter leksugna händer som kunde greppa dem. Du har väl sett Toy Story!? Jag kontaktade närmaste Kindergarten som gärna ville kolla…de kom och hade med sig en ung representant från ”hemmet” han tittade ner i lådorna , log och sa…va coolt! Nu är sakerna i nya nyfikna händer, känns spännande skönt!

 

leksak

  

Pratade länge på telefonen med min telefånige bror som fyllde år nyss. Han lät lika glad (och ung) som vanligt trots att han ”som vanligt” tagit i för mycket på jobbet och lyft med ryggen

 istället för knäna, eller var det med pungen!? Det 

hade knakat till i hela Bocken och hornen släpade säkert i backen en stund, men han frustade och ruskade bara på sig och hoppade nu omkring som ett nyfött lamm igen, bäääää bräkte han ur sig! I alla  fall så blev han väldigt glad åt den i gammal stil nygjorda skylten med korsstyng, som jag sänt som present till honom, den deklamerade ”Hellre överviktig än skitviktig” den var cool, sa Conan!

Conan

 

Har förstått mer och mer vad Gotland betyder för mig- trots att jag bott här över 50 år så hittar jag ju hela tiden ö-ögonblick som är så mag… fantastiska. De gör mig också så harmonisk och visst är det positivt med alla som vill väl för ön. Jag vill spegla det på mitt sätt utan att vara ett uns kommersiell Krusell på denna sida = Glada Gotland. Men jag undrar lite blygt… är min ”Prov-Bo” tid över än, nej, tänkte väl det! Coolt, då stannar jag ett tag till då! Men ge mig gärna chansen att besöka mina vänner i nästa del av landet till samma peng som de spenderar för att röra sig från landskap till landskap och i samma lagenliga hastighet, skall det vara så förbaskat svårt att förstå. Naj, tänkte väl det, ville bara coola upp det lite!

 

Vinter Visby, promenad ringmuren runt 018

Att våren låter vänta på sig är däremot inte coolt, det är kallt, men snart kommer värmen och vi kan käka glass ute och det är …!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *