Varning – här kan du fastna i fynden!

Var är Loppisfynden!? Ja det kan du faktiskt bokstavligt talat fråga dig när du gör ett försök att först gå in och sedan hitta nåt i all bråte som samlats inomhus här!

Hjortsberga 023

Platsen är Hjortsberga i Småland och i den gamla affären som numera är nedlagd och mer som ett upplag med kartong på kartong, pryl på pryl och allt i en salig röra. Ser mycket som kanske kan användas men en hel del som känns bara fel.

Hjortsberga 021

Men visst är det rätt att försöka återvinna och den som söker skall finna… och det som kanske är fult skräp i mina ögon är fint fynd i någon annans.

Hjortsberga 020

Det är mycket svårt = läs omöjligt att försöka ta sig in i nåt av rummen numera, grejor från golv till tak, var är min sak? Vilken synd, jag kan inte hitta mitt fynd!

Hjortsberga 019

Men plötsligt så det bara händer att du på någon liten grej tänder!!

Hjortsberga 022

Ett litet set från förr för salt, peppar och kanske lite senap i burken. Det enda som saknas är lilla skeden, annars allt i original i härlig retro design. Så minns jag plötsligt att en sådan fanns faktiskt i mitt hem när jag var liten på 50-talet. Så nu säger jag ett kryddigt glatt: -” Välkommen hem igen till modernt bruk!”

Loppisburkar 001

 Inte nog med det, det fanns även fin porslinsburk med teaklock, det står visserligen ”Gurka” på den men där skall vi ha lingonsylt, det gäller ju att kunna vara flexibel med fynden!

Loppisburkar 002

 Vilket är ditt eget bästa Loppisfynd!? Sänd gärna in en bild med en liten text om föremålet och dela med dig av dina fina fynd här på Glada Gotland!

One thought on “Varning – här kan du fastna i fynden!

  1. Hej

    En kommentar gällande loppisen i Hjortsberga. Det var en affär där, men en cykel och radioaffär. Hur vet jag detta? Jo det var min farfars affär.

    Ha en trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *