”I min värld finns det inga udda grejor. Bara bra och kuliga!”

Hallå där Lena Bertholdsson

 …butiksägare för Bertholdsson & Holm i Hästbacken 10, Visby under samlingsnamnet H10 – det skulle ju bli fler butiker under samma tak i er shoppinggalleria, hur går det och vem flyttar ut/in?

– ”Ja, det går bra, H10 har verkligen blivit en ny härlig och intressant mötesplats, i Visby innerstad. Sen är det först i slutet på detta år som vi får se spännande förändringar.”

Lena B

 Vilka är det som finns där etablerade idag och vilken service & sortiment hittar kunderna?

– ”Just nu är vi tre butiker och ett himla trevligt cafè. H10 Bar & Cafe serverar det bästa kaffet i stan och vår meny är fantastiskt bra. Under höst, vinter och vår bjuder vi in in till en härlig och mäkta populär APERITIVO. Alltid på en fredag, du handlar något gott i baren och vi bjuder på tilltugget.

H10 aperetivo

Vi har G.A.D, som har en egen tillverkning av vackra möbler i genuina material. Dessutom har dom i sitt sortiment det bästa inom design-och inredning.

Gadd

 Vi har fantastiska Frida Fleur. Hon gör dom allra vackraste arrangemangen och buketterna. Bästa, bästa om du behöver blomster till din fest, din uppvaktning,ditt bröllop eller ditt företag. En finbutik som förutom blommor säljer vackra kläder och unika inredningsdetaljer. Frida Fleur är sitt eget varumärke.

Frida Fleur

Min butik Bertholdsson & Holm har fokus på allt kring köket och det dukade bordet. Det är matprodukter, annorlunda bruksföremål och roliga prylar i alla världens färger.

 Styrkan på H10, är att vi tillsammans tillhandahåller de absolut bästa varumärken som finns. Det är jag stolt över.”

H10

Vad har du själv för nyheter i vår, något nytt spännande i din butik – jag har sett något om barnkläder bland annat!?

– ”Ja just nu säljer jag det fina varumärket Mini Rodini! Det är barnkläder som har funnits i huset i ett par år. Det är en sån bra produkt, så jag är extra glad att vi kan ha detta i sortimentet. För övrigt är mina nya varumärken, Engelska – Falcon Enamelware och Danska – Kähler.

 Vilka varor är det som är dina storsäljare och du alltid får ha hemma lite extra av?

– ”Jag har två linjer: främst våra egna matprodukter, där vi har hämtad inspiration från Gotländsk matkultur. Som tex. tryffel-produkter som tryffelsalt, tryffelsmör, Tryffioli, Tryffel i Whisky, kakskorpor, vinäger, såser, senap, marmelader, handgjord choklad -Uti vår hage och den makalösa Wisbytårtan – en hyllning till världsarvstaden Visby.

Wisbytårtan

Den andra linjen, är varor, från det fantastiska danska företaget Rice. Roliga, färgglada, nyttiga och skojiga prylar, som gör ditt hem extra fint. Rice jobbar kontinuerligt med olika hjälp -och utvecklingsinsatser i de delar av världen där det behövs som mest.”

Två små kunder

 Berätta om den mest udda grejen du varit med om att sälja?

 – ”I min värld finns det inga udda grejor. Bara bra och kuliga!”

Vad är det som driver dig att driva butik – lycka, lönsamhet, längtan eller vad då!?

 – ”Jag tycker så mycket om att vara i ett sammanhang! I en butik som min får man himla mycket inspiration. Det är så många kunder som återkommer, visar uppskattning och ger feedback. Många roliga leverantörer att kommunicera med! H10-kollektivet är en bra plattform för trivsel!”

 Var det här din dröm när du gick i ettan att stå i affär!?

– ”Nej, jag ville såklart, bli Flygvärdinna….så var det på den tiden….”

 Vilka är dina bästa egenskaper?

– ”Jag är en ovanligt positiv person..ser hellre en lösning….. än ett problem……”

 Det verkar som du alltid är på plats och aktiv i H10, men när du är ledig och vill koppla av, vad gör du då?

 – ”Jag är ofta aktiv också när jag är ledig. Umgås med vänner, det är avkopplande. Men jag kan ”trysa” runt i pyjamas en hel dag också.”

 Har du någon spännande hobby, samlarmani och eventuell dold talang?

 – ”Jag gillar hästar, dom är spännande. Under ungdomen ägnande jag mycket tid i stallet. På senare år har jag fått chansen att prova på Western-ridning. Änggårde i Rone på södra Gotland. Det vill jag gärna testa igen.”

anggarde-bed-breakfast_presentation4

 Vilken plats på Gotland är din egen favorit dit du gärna åker gång på gång?

 – ”Gotland är fantastiskt. Man kan inte peka ut bara en enda plats. Jag älskar våra midsomrar på Grötlingbo Udd, middag på Grå Gåsen i Burgsvik eller en liten avstickare till Norsta Auren på Fårö.”

 Vad är det bästa med ön?

– ”Säregenheten. När en fastlänning säger att det är som att ”komma till utlandet” när dom landar här på ön, förstår man. Gotland Landet Annorlunda.”

Finns det några nackdelar?

 – ”Egentligen inte, möjligen att vi är dåliga på att utnyttja och se möjligheterna.”

Vad gör dig innerligt lycklig och glad i hela kroppen!?

– ”Min familj!”

Vad gör dig riktigt rasande och förbannad så du skakar!?

 – ”Nuförtiden blir jag så sällan arg…men jag har svårt med alla orättvisor i världen. Egoism, är ett ord som jag inte gillar.”

Om det var DU och ingen annan som helt själv fick bestämma över en viktig fråga som berör Gotland – vad skulle du göra då?

 – ”Det är miljö-frågan det handlar om…hur skall vi kunna leva, om vi inte har vatten……rent vatten, ren luft och jord? Stor fråga, som inte får plats på ett papper.”

Midsommar Holhhällar 2013 055

 Om du fick göra en reklamslogan för att locka hit fler människor att bosätta sig permanent här på ön – hur skulle den låta!?

 – ”Om man får ”låna fyra takter” : Byt livstil, kom till Gotland Landet Annorlunda-Navet i Havet. ” 

 Musik är trevligt – har du några gotländska favoriter?

 – ”Oj, det finns så mycket bra musik på Gotland. Nyligen var jag på en jättebra spelning med Ida Andersson Band – en hyllning till bluesens kvinnor. Såklart gillar jag banden som mina söner spelar i, som Stereo Generator, Taco Psychosis, Sons of Bourbon. Och brorsan är ju en favorit, han spelar bland annat i Di Sma…”

 Trakterar du själv något instrument?

 – ”Nej, men jag har haft ett kort, mycket kort liv, tillsammans med en Bjärton-gitarr”

Bjärton gitarr

 Vilket är din favorit artist/grupp lite mer internationellt!?

 – ”Musik från ”back’n the days” ……alltid gillat Beatles. Men lyssnar just nu mycket på Van Morrison, James Taylor, Jackson Browne och Crosby Stills & Nash. Nyare är Lake Street Dive.”

 Hur lyssnar du helst – på skiva, genom datorn i radion?

 – ”Spotify, enkelt och bra….men där missar man ju Beatles!”

 Vilken är världens skönaste låt att lyssna till och som du gärna nynnar på?

 – ”Southern Cross med Crosby Stills & Nash. Lättlyssnad men svårnynnad!”

 Sist men inte minst – vilken pryl blir årets ”storsäljare” hos dig?

– ”En trevlig liten färgglad mugg i melamine från Rice!”

mugg_ny_3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *