Det är inte klokt vad som händer när man ser Babben

Hallå där…

 …Babben ute på Sverigeturné för fullt med ”Vad hände” och vad hände när du var ”hemma” på ön, var du extra nervös och spänd då?

– ”Ja såklart. Det är alltid lite speciellt att spela hemma, och den här showen är så personlig och handlar inte bara om mig utan även bland annat om mina föräldrar så det blev väldigt speciellt.”

Du får ju strålande kritik här och där du drar fram, nu senast i Östersund när ÖP skriver att ”du har aldrig varit bättre”, är du i ditt livs form nu!?

– ”Jag försöker alltid att utvecklas, och har jag lyckats med det borde jag vara som bäst nu. Jag har såklart inte samma sprittande energi som när jag var 25 men jag har en helt annan erfarenhet att luta mig emot vilket gör att jag lägger min energi på rätt saker. Och bättre texter än nu har jag nog aldrig skrivit.”

babben show stor

 Jag upplevde din show som väldigt utlämnande och ärlig med möjlighet att öppna upp sig själv som privatperson, med eller utan burköppnare – är det någon som blivit förbannad och missat poängen och känt sig trampad på?

– ”Nej, däremot har det blivit en del snack ”på riktigt” hemma vid köksborden efter showen. Jag har fått mail både från folk som har tagit tag i sina dåliga förhållanden och fått det bättre – och motsatsen. Det vill säga par som äntligen tog det där skilsmässobeslutet. Det är inte klokt vad som händer när man går och ser en show med mig :)”

 De lånande låtarna tillsammans med din utmärkta trio satt som en smäck, har du varit med och arrangerat samt skrivit de trevliga texterna?

– ”Jag har skrivit alla texter i föreställningen inklusive sångtexterna. Jag var också med när låtarna arrades eftersom vi gjorde det efterhand på musikrepen tillsammans bandet och jag. En melodi har jag komponerat själv, den om barnet som växer upp. Den heter ”Unge”.”

babben bandet

När jag kikar på din hemsida så ser jag att du mellan showerna har en hel del andra uppdrag samt att du kanske har börjat läsa in dig på manus/musik till Fraülein Schneider i Cabaret som ju skall ha premiär i vår – du stressar väl inte upp dig nu igen?

– ”Nej, faktiskt inte. Just nu spelar jag på helgerna och hinner med resten av livet utan problem. Jag har inte börjat med Cabaret, däremot är jag i Göteborg en dryg halvdag varje vecka för att vara med på redaktionsmötena med redaktionen som gör mitt kommande tv-program. Vi börjar spela in så fort turnén är slut, så det är viktigt att jag är där när jag hinner.”

Nu tjatar min fru att hon vill åka till Island på semester…vad var det vi inte skulle missa där!?

– ”Blå Lagunen, Geisur och en ridtur genom det blåsiga men vackra landskapet. Jag som gillar att göra affärer lyckades få till ett elavtal med en elmäklare som var med på samma utflykt. Mitt liv är helt sjukt.”

Du skall snart mot Örebro med din show och ”gnällbältet”, eller är det bara en myt, att de är gnälliga alltså, så du kommer lyckas att få Hjalmar och alla andra på bästa humör även där!?

 – ”Örebroarna är jätteglada och brukar skratta mycket. Hjalmarrevyerna har lärt dem att skratta och ha kul. Jag tror det ska gå bra. Vi har fått sätta in en extra i Örebro Konserthus, den första sålde slut nästan lika snabbt som på Wisby Strand.”

babben1_foto_haykan_larsson

 

Foto, det översta på hemmaplan, är tagen av Stig Hammarstedt , som du ju kunde läsa om på Glada Gotland igår 😉

Övriga foton, från Babbens hemsida , tagna av Håkan Larsson.

Mer turnéfakta och annat trevligt hittar du här: http://www.babben.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *