Susanne har alltid gillat experimentell musik

Glada

– ”Guuuuud vad svårt det var att välja ut en…som producerat tre skivor…som jag gillar alla tre av… 

Jag har alltid gillat experimentell musik, inte alla genrer men åtminstone ett flertal olika sorters musik… Det började med Sparks som ju är väldigt påhittiga Men där hittade jag inte tre album som var bra enligt mej. Sedan fortsatte det med musik som Siouxsie and the Banshees, Kraftwerk, Jean Michael Jarre och Chemical Brothers… Min senaste favorit är Skrillex…

Men att hitta tre album av samma artist var svårt... Experimentella musiker… tja… musiken förändras hela tiden och det är inte alltid man följer med i deras svängar. Men det finns en som håller kvalitet tvärs igenom allt experimenterande, håller en form av röd tråd och det är: 

 

Lauire Anderson

 

Tre Favoritalbum!

 Laurie Big Science

– ”I början på 80-talet hörde jag Laurie Anderson första gången och det var musik från albumet ”Big Science” 81.  Mindblowing!! Kan man göra musik på det här sättet, kommer jag ihåg att jag tänkte… och jag fastnade helt i hennes suggestiva nästan hypnotiserande röst. Låten ”O Superman” nådde ända till andra plats på brittiska hitlistan vilket var lite speciellt eftersom det är sån udda musik.”

Laurie

”1984 kom ”Mister Heartbreak” ut och var ännu lite mer lekfull och kanske lite mer happy…? Laurie producerade flera skivor och spelade in en konsertfilm om sig själv under 80talet.”

 

Laurie Bright red

– ”1994 kom albumet ”Bright Red” som fångade upp mej igen, lite softare men samma suggestiva rytmer.”

 

Min Favoritlåt!

Laurie O superman

– ”Den låt som fastnat mest i huvudet på mej är nog ändå den första jag hörde ”O Superman” den håller ännu!”

 

Laurie live

– ”Laurie är fortfarande aktuell vid 66 års ålder och kommer ut med nya plattor och håller konserter. I somras höll hon en konsert/performance tillsammans med Ai Weiwei via Skype… där han talade om Kina till hennes musik… i Toronto.

Laura Phillips som hon heter egentligen, brukar kallas för en multi-media-performance-artist!! Hon spelar flera instrument, vissa hemsnickrade, men främst fiol och hon sjunger ibland, talar ibland och använder sin röst på ett väldigt spännande sätt.

 På hennes Facebooksida kan man idag läsa ett avskedstal till Lou Reed som hon varit gift med 21 år!”

 

Susanne N tecknad dj

 Tack till Susanne Norrby som jobbar på Munken och som du säkert kan hitta där i Vinylbaren… nu vet du vad du skall begära för favoritlåt av henne nästa gång du gästar denna sköna skivplats – säg bara Anderson så lär hon bli extra glad!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *