Utsikt och insikt med Barbro

Tittut där bakom trädet…

…Barbro Karin Viola Larsson, förresten är det någon som vet vem jag pratar med nu när jag säger dina riktiga namn!?

– ”Det tror jag nog, ganska många vet att jag heter så eftersom det omnämndes i presentationen i Babben&Co i två säsonger.”

När fick du och vem gav dig ditt så kända smeknamn?

– ”Minns inte exakt vem det var, men det kom till på mellanstadiet i Dalhem skola. Klasskompisarna började kalla mig Babben nånstans i trean tror jag.”

Babben vid stort träd

Det har väl liksom blivit ditt varumärke med just ”Babben” – har du blivit uppvaktad av de som nu kom på smeknamnet att de vill ha lite royalties när det gått så bra för dig?

– ”Nej, ännu har ingen kommit och velat ha betalt, men man vet aldrig.”

Du har ju prövat på det mesta på scen och i teve, vilket känns mest nervöst att uppträda på/i?

– ”Att vara programledare i tv är mest anspänning. Det är oftast bara du i hela teamet som syns i rutan, men i kulisserna så jobbar bortåt 40-50 pers till och du är deras sista hopp att det ska bli bra, haha. Om jag kommer av mig i inledningen av en bandning brukar jag inte bryta utan försöka jobba mig in i matchen istället. Andra serven är aldrig lika hård som den första, för att låna ett uttryck från tennisen.”

Hur hanterar du eventuell ”scenskräck” och stress innan du kliver upp inför en publik?

 – ”Det finns inget bättre sätt än att andas, dricka vatten och vara förberedd.”

Babben med vattenspann

Nervös tös!? Nej – för här hinkas det litervis med vatten!

Har du gjort bort dig ordentligt nån gång och trodde att det var kört för en lång period eller har du en förmåga att skaka av dig sånt och snabbt gå vidare?

– ”Visst har det valsats en del i pressen, både om mig som komiker och privatperson, men jag har lärt mig att det blåser över ganska snabbt. Någon generaltabbe har jag väl inte gjort, men kanske några mindre. Det kan vara jobbigt att vara på löpet, men nästa dag ställer man stövlarna på den tidningen och läser om någon ny stackare.”

Du har ju nu fått en ”mogen” roll som Fraülein Schneider i Cabaret, premiär 2014… finns det några andra drömroller eller scener kvar nu som du riktigt suktar ännu mer efter!?

– ”Nej, jag lämnade ju skådespeleriet efter bara åtta år i yrket för att jag inte tyckte det var klockrent för min del, jag brinner mycket mer för underhållning i alla dess former. Men Fräuleins sånger kom jag i kontakt med på Scenskolan i slutet av 70-talet, och tänkte då att en dag vill jag göra den här rollen – och nu är jag där. Mitt liv är fyllt av tur och timing, och jag är väldigt tacksam för allt roligt som kommer i min väg.”

Vad är det övrigt i livet utanför ditt jobb som gör dig riktigt lycklig och glad?

– ”Min familj, det vill säga särbo, dotter och två labradorer (som tyvärr nog snart bara är en) naturen, att sjunga med ett bra band, att vinna en svår match i QuizKampen… Jag är lättroad” 🙂

Är du en rolig person privat också?

– ”Absolut, men ingen tvångsvitsare eller alltid glad person, men det är klart att jag har humorn som en del av min personlighet. Här skiljer det lite mellan komiker och komiska skådespelare. De senare kan ofta vara ganska o-roliga privat, men är bra på att göra roliga figurer.”

 Finns det något som gör dig riktigt arg, läs förbannad och ledsen?

– ”Folk som sågar ner träd för att få utsikt! Flytta då för i h-e, eftersom trädet inte kan det!

Sedan finns det ett globalt problem med att många inte har tillgång till rent vatten. Det är ingen dyr sak att fixa, men eftersom ingen tjänar pengar på det går det långsamt.”

Babben med mindre träd

Träd som inte är bekymmer eller skymmer

När du riktigt vill koppla av och bara vara Barbro – vad gör du då?

– ”Jag reser bort! Nu finns det svenskar överallt, men om man är lite påhittig kan man hitta ställen där ingen vet vem du är. Afrika är stort t ex och ute på safari kopplar jag verkligen av. Spanar efter djur och fotograferar. Jag tycker det är lika spännande som riktig jakt!”

Har du tid med någon hobby, samlar du på något eller vad gör du på din fritid?

– ”Jag är dålig på att vara ledig, men gillar att läsa, lägga pussel, spela dataspel, titta på bra filmer och att göra collage. Det sistnämnda har jag massor av material till men det blir aldrig av.”

 Du kan ju verkligen sjunga också, men om du nu skall lyssna på någon vad sätter du då på för musik?

-”Jag är väldigt bred. Den musik som fastnar hos mig är sånt som berör. Det kan vara allt från den lilla instrumentala låten sist i Jesus Christ Superstar till Pinks nya duett med Nate Ruess.”

Babben med gitarr

Sjunga okej – men spelar nog gitarr hellre än bra!

Du har ju flyttat från ön för ett bra tag sedan, längtar du ”hem” till ön ibland och kommer du återvända igen som bofast en vacker dag tror du?

– ”Jag hade chansen att ta över mitt föräldrahem förra året när mamma gick bort, men det kändes inte som att det var dags då. Jag vet faktiskt inte hur det blir framöver, just nu trivs jag väldigt bra med att bo i Solna och det är också praktiskt med tanke på alla resor. I höst ska jag turnera i 14 veckor och om jag hade bott hemma på ön hade det blivit många fler övernattningar borta, det väger in. Jag såg att Bengan Jansson flyttade till fastlandet igen just på grund av alla extra nätter borta för att du inte kan ta dig hem på kvällarna.”

 I september får vi ju se dig gästuppträda på Wisby Strand i ”Vad hände” – har du skrivit manus själv där och får vi ta del av hela ditt liv precis som det är då!?

– ”Nej, verkligen inte, jag har sorterat bort allt som är tråkigt och vardag och bara tagit fram godbitarna” 🙂

Babben med slöja

Slöjligt roligt ska det bli i höst på Wisby Strand

Om du skulle locka en fast – och/eller utlänning som ännu aldrig besökt Gotland att ta sig hit – hur skulle du låta som turistambassadör då?

 – ”Åh, jag skulle så klart framhålla hur annorlunda Gotland är och vilken stämning det är både i innerstan och ute på landsbygden. Och hur lätt det är att hitta en egen strand och hur vänliga och hjälpsamma alla gotlänningar är!”

 Vilken är din absoluta favoritplats på ön?

– ”Trullhalsar.”

Vad är det bästa med Gotland?

– ”Att det är fantastiskt alla årstider. Jag gillar vinter-Gotland väldigt mycket.”

Om du skulle önska dig något för Gotlands bästa, vad skulle det vara?

– ”Jag skulle önska att jantelagen avskaffades och att gammalt groll mellan släkter och socknar försvann så att alla hjälpte varandra framåt, det vinner alla på.”

 

Babben Larsson Foto Stig Hammarstedt
…fantastiskt alla årstider

 

 Glada Gotland tipsar härmed om en lättnavigerad sexig nätplats där du kan se Fröken Larsson vika ut sig än mer i full frihet http://www.babben.se/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *