Gute med mycket hög moral – men med taggig B-sida

Har botaniserat lite bland vinylskivor och letat efter några gotländska visor från förr, i dag kanske bortglömda, men med mycket moraliksa inflyttarvänliga texter –  som önskar lyssnarna varmt välkomna till rena paradisön!

Denna lilla 45-vars skiva har absolut störst moral på A-sidan – eller ett varmt konstaterande att här har vi det bekymmers- och drogfritt gott . Ja jag låter sångaren och texten få tala/sjunga för sig själv, att säga som det är det är, eller var…1972!

https://www.youtube.com/watch?v=n0B45EBX7YE

Frågan är väl kanske – vad hände sen?

Conny Enström  lever i alla fall gott och vill fortfarande fortsätta spela trots lite paus. Han var aldrig själv någon riktig gute – ja inte ens en Provgute!  Han var från Peking!

På B-sidans av hans singel kommer en hyllning till vårt landskapsdjur då? NAJ, men säkert en kusin till sina ”drogfria” kottar på ön för denna Kotte bor i  Carl Johans Park  som ligger just i Norrköping – ja i närheten av Conny, med fontän och nära den berömda kaktusgruppen.

Kanske trodde Kotte  att kaktusarna var sjyssta taggiga kompisar att umgås med!?

1972 Kaktusgrupp

Foto: Kaktusgruppen från 1972 IFK Norrköping…fotbollskamrater till vår vän Kotte!? 

Hur lyckligt livet blev för vår kotte får du höra här i den mycket vackra visan… följ hans taggiga fastlandsliv, men med en liten snyftvarning på slutet  som blev brutalt…platt!

Sångaren själv har nu efter några års uppehåll blivit sugen på att sjunga igen – med dessa två låtar i sitt CV så lär det väl bli lätt!?

Det verkar han dock ha mörkat eller glömt i intervjun i denna lokaltidning – men nu taggar vi upp takten igen Conny och önskar dig lycka till i nya karriären.

Dessutom kanske dags att komma till ön igen, eller för första gången, och se till att din A-sida får fint fäste för här är fläckvis för flummigt just nu!

http://www.folkbladet.se/nyheter/conny-enstrom-tjansteman-latskrivare-och-sangare-som-haft-en-lat-pa-svensktoppen-2721837.aspx

PS: Längre ned på sidan när jag letade efter denna text om Herr Enström så hittade jag en livslevande Kotte, som vi nu skall vara extra rädda om i dessa Valborgsmässotider

http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/riskfylld-tid-for-igelkottar-7980192.aspx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *