”Försök att fånga silvret i vattnet…

Försök att fånga silvret i vattnet…

…säger min M när jag ligger lågt med vår kamera på den vackra kustvägen utanför Karlsöarna – jo men det blev nog rätt silvrigt här, eller hur!

P1060794

Det karga landskapet med de krypande tallarna…

P1060776

… samt torra kvistar från träd som fått gett upp sin växtlighet ger goa gråa kontraster åt Lillön… längtar ut dit!

P1060779

Storön ger så här på håll många nyanser av blått och vinden fortsätter pina på – men visst lockas jag av en tur dit igen, det var faktiskt ett bra tag sedan nu.

Tur att öarna vaktas varsamt och naturen får chans att visa oss att den är vacker när den helt enkelt får vara som den är.

P1060777

Idag är vi på bilutflykt och dammet yr friskt från vägen inåt land – från Djupvikshållet pågår nu beläggning av nytt grus som skall dammbindas – så just nu rekommenderar jag ingen på hoj att försöka sig ta den hjulvägen – hur lockande vacker den än är!

P1060778

Längre söderut på vägen så är det  precis som att vara på safari – fast våra vilda djur är ju rätt tama!

P1060796

Mamma tacka bräääääääker lite varnande till lammungen att bilar är hårda men stolt att de själva minsann är såååååå  mjuka, ulliga och gulliga!

P1060798

När vi sedan viker in på Käbbevägen så får vi bevis på att metaller uppför sig verkligen olika – en del åldras rart rostigt – andra blänker och speglar naturen dubbelt upp!

P1060802

Försökte ta en selfie med hela vår Citroën C4 och oss själva… men glömde kanske sakta ned så det blev en fartkamera istället!

P1060806

Små skyltar lockar till heta nya upptäckter – fick förstås läsa… stava… ordentligt här för att förstå att det hade inget alls med fyrfota djur att göra – såg Kanin först – med här är det en Kaminutställning! Får besökas en svalare dag!

P1060808

Mot staden igen tar vi en sista vink och blink ut mot Lilla Karlsö … så härligt doftande syrener på vår P-plats gör det ju inte sämre!

P1060814

Det är vid Fröjel kyrka där det säkert börjat övats på nån passande psalm. Kalksten, sol och vita syrener gör mig även mig lätt sommarreligiös!

P1060822

Här finns en alldeles utmärkt rastplats vid kastalen där det flaggas fint för utsikt över landskap och Östersjön! Bord och bänkar finns här mellan murarna för ganska så vindstilla paus!

P1060824

Hemma igen trötta men glada efter de många intrycken och färgavtrycken i silver, blått, grått, lila, vitt, kalk… ja allt så får vi en fullständigt guldglansig solnedgång som går ner bakom det rosa huset och strålande skönt säger:

Godnatt, sov gott – i morgon väntar fler fantastiska färgsprakande ö-äventyr!

IMG_5375

Foto: Glada Gotland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *